Son 4 günün acı bilançosu

Kayseri'de son 4 günde 6 kaza meydana geldi. Kazalar sonucunda 6 kişi hayatını kaybederken 52 kişi de yaralandı.

Kayseri'de yağışların da yüzünü gösterdiği son 4 günde şehir merkezinde ve ilçelerde 6 kaza meydana geldi. Kazalar sonucu acı bilançolar ortaya çıktı. Kazaların bu dönemde sıklaşması “Gizli buzlanma ve yağış mı sebep oluyor?”, “Yollar mı kötü?” yoksa “Sürücüler mi dikkatsiz? sorularını akıllara getirdi.

SON 4 GÜNDE MEYDANA GELEN KAZALAR

Kışın yüzünü gösterdiği son günlerde 2 kaza haberiyle sarsıldık. Biri işçi servisi biri yolcu otobüsü olmak üzere 2 ayrı kazada 5 kişi hayatını kaybetti 45 kişi ise yaralandı. Melikgazi ilçesinde işçi servisinin şoförünün ani başlayan yağmurda aracın hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldi. Kazada 1'i ağır 22 kişi yaralandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Henüz işçi servisi kazasının şoku atlatılamamışken akşamüzeri bir diğer kaza haberi de Malatya Karayolundan geldi. Malatya Karayolunda yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı.

Diğer taraftan Kayseri-Erciyes yolunda kamyonetin şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanan sürücü hayatını kaybettiği bilgisi geldi.

Melikgazi ilçesinde ise iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 4'ü çocuk 5 kişi yaralanırken, Kocasinan ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarpan otomobil hurdaya döndü. Otomobilde bulunan 2 kişi yara almadan otomobilden çıktı.

Son olarak da geçtiğimiz akşam meydana gelen bir kazada iki otomobil çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı.

ŞOFÖRLER UYARILIYOR

Özellikle ilçelerde etkili olan yağışlar kaza oranlarını artırırken; uzmanlar aracı kışa hazırlamanın, maddi ve manevi hasarların önlenmesinde büyük önem taşıdığı konusunda vatandaşları uyarıyor. Emniyet kemerinin önemine de dikkat çeken uzmanlar, emniyet kemerinin bilinç düzeyini artırarak ölümlü ya da ağır yaralı sonuçlanan trafik kazalarının büyük oranda önüne geçebileceğini söylüyor. Son yaşanan kazalar sonrası şoförlere kural ihlali yapmamaları gerektiği, seyir halindeyken cep telefonu kullanılmaması, hız limitlerine uyulması ve araç kullanım sürelerine uyulması konularında uyarılar yapılıyor.

YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK

Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre beklenen yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu ile İç Anadolu bölgesinde kar şeklinde olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

>>Selma Kan

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme