SON DAKİKA - Açık Öğretim'e Fahiş Zam!

Elde edilen son dakika bilgilerine göre Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakütesi (AÖF) ücretlerine zam geldi. Gelen fahiş zammın detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF), kayıt ücretlerine yüzde 70 oranında zam yapıldı.

Sınavsız ikinci üniversite kayıtlarının başlaması ile birlikte kayıt yenilemek ve kayıt yaptırmak isteyen öğrenci adayları yüzde 70 oranında yapılan zam ile karşı karşıya geldi.

Geçtiğimiz yıl 1180 TL ile 2 bin 80 TL arasında değişen dönemlik kayıt ücretleri yapılan zamla birlikte 1995 TL'ye kadar çıktı. Geçtiğimiz yıl dönemlik ücreti 1565 TL olan bölümlerin ücreti ise yapılan yüzde 55 zam ile 2 bin 430 TL oldu. Yabancı dil eğitimli programların ücretleri yüzde 63 zamla 3 bin 400 TL oldu.

Gelen zammın ardından birçok öğrenci programlara başvuru yapmaktan vazgeçtiğini belirtti. İkinci üniversite olarak kayıt yaptırmak isteyen bir öğrenci, 'Başvurumu yaptım. Fakat fahiş fiyatların daha önce açıklanmaması sebebiyle başvuruyu tamamladıktan sonra ödeme ekranında tutarı görünce hayretler içerisinde kaldım. İki arkadaş başvurmak istediğimiz bölümün fiyatından dolayı vazgeçmek zorunda kaldık. Yetkililerin bir an önce konu ile ilgili bir düzenleme yapmasını talep ediyorum' ifadelerinde bulundu.

Yeni ücret tarifeleri, sınavsız ikinci üniversite programlarına ilgi duyan adayları etkileyecek.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme