Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Köfteci Yusuf açıklaması: 2 şubesinde daha…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son günlerde ismi domuz eti skandalıyla anılan Köfteci Yusuf ile ilgili açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son günlerde ismi domuz eti skandalıyla anılan Köfteci Yusuf ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan Köfteci Yusuf'un denetimlerinde 2 şubesinde daha uygunsuz gıda tespitinin yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk-Sırbistan ziyaretleri dönüşünde uçakta basın mensuplarının sorularının yanıtladı. Erdoğan köftesinden domuz eti çıkan 'Köfteci Yusuf' hakkında değerlendirmelerde bulundu.

‘İki şubede uygunsuz gıda tespit ediliyor'

Köftesinde eti tespit edilen 'Köfteci Yusuf' hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, ‘Türkiye'de 724 bin gıda işletmesi var. Bunlar üretenler, satanlar, dağıtanlar. Bunlar her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mutlaka bir kez denetlenir. Bu yıl denetimlerin sayısı 1 milyona yaklaştı. Tarım ve Orman Bakanlığımız bir sıkıntı tespit edildiği anda bunları elektronik olarak anlık takip edilebilecek bir hale getirdi. Sözünü ettiğiniz köftecideki denetimde Ankara'da iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapılıyor' dedi.

‘Ciddiye alınması gereken bir husus'

Savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ve itiraz süreçlerinin olduğunu söyleyen Erdoğan, ‘Mahkeme Tarım Bakanlığımızın kararını önce iptal ediyor, Bakanlık tarafından bu karara itiraz edildiğinde bu kez itirazlar kabul ediliyor. Yargı süreci tamamlandığında ve kesinleştiğinde de bu denetim raporu yayımlanıyor. Bakanlığımızın yapmış olduğu idari işlemler de yargısal denetim altındadır. Herkesin de kendini savunma hakkı bulunuyor. Netice itibarıyla mahkeme nihai kararı veriyor, Bakanlık da denetimin sonucunu yayımlıyor. Bu denetimlerimiz devam edecek, devam ediyor. Sonuç itibarıyla gıda konusu hakikaten ciddiye alınması gereken bir husus' ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme