Son Dakika! Dilruba Kayserilioğlu hakkında yeni dava açıldı!

Dilruba Kayserilioğlu hakkında, 'Cumhurbaşkanına Hakaret' suçlamasıyla yeni bir soruşturma başlatılarak hakkında kamu davası açıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

İzmir'de sosyal medya üzerinden yaptığı bir röportaj nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlamasıyla yargılanan Dilruba Kayserilioğlu, bugün hakim karşısına çıktı. Hakkında 3 ila 6 yıl arasında hapis cezası talep edilen Kayserilioğlu, İzmir 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savunmasını yaptı.

Duruşmaya, sanık Kayserilioğlu'nun yanı sıra yakınları ve avukatları da katıldı. Dava sürecinde, iddianame okunurken Kayserilioğlu, yaptığı açıklamalarda halkı kin ve düşmanlığa sevk etme gibi bir niyetinin olmadığını belirtti. Kayserilioğlu savunmasında, ‘Röportajda dile getirdiğim ifadeler tamamen şahsıma ait olup, herhangi bir kişi, parti ya da kurum hedef gösterilmemiştir. Amacım, sorgusuz sualsiz desteklenen bir duruma dikkat çekmekti. Eleştirilerim, düşünce özgürlüğü çerçevesinde yapılmıştır ve nefret içermez. Bu nedenle beraatimi talep ediyorum,' ifadelerini kullandı.

Hakimin, röportajdaki ifadelerle kimin hedef alındığını sorması üzerine Kayserilioğlu, ‘Bu ifadeler, herhangi bir araştırma yapmadan konuşan ve onları destekleyen kişiler için söylenmiştir,' şeklinde cevap verdi. Mahkeme, röportajın ses kaydını dinleterek, sanığın iddianamede belirtilen sözleri eksiksiz olarak kullandığını tespit etti.

Savunma avukatı ise müvekkilinin açıklamalarının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunarak beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında, Kayserilioğlu'nun konuşmalarıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu işlediğini belirterek 4,5 yıl hapis cezası verilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca sanığın adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti ise genç kadını, halkın bir kesimini aşağılamak suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı, ancak hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Bakmadan Geçme