Son dakika! İran İsrail'e yüzlerce füze fırlattı!

İran, İsrail'in Hizbullah'a karşı yürüttüğü operasyona misilleme olarak İsrail'e bir balistik füze saldırısı başlattı. Saldırıda 100'den fazla füze fırlatıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

İran, İsrail'in Hizbullah'a karşı yürüttüğü operasyona misilleme olarak İsrail'e bir balistik füze saldırısı başlattı. Saldırıda 100'den fazla füze fırlatıldı. İran Devrim Muhafızları, saldırının Hamas Siyasi Büro lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah Nasrallah ve Nasrallah'ın da öldürüldüğü saldırıda öldürülen Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü bünyesinde görev yapan Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın öldürülmesine misilleme olduğunu açıkladı.

T24'te yer alan habere göre; İsrail genelinde alarmlar çaldı ve İsraillilerin bomba sığınaklarına yığılmasının ardından Kudüs ve Ürdün Nehri vadisinde patlamalar duyuldu. Devlet televizyonu muhabirleri canlı yayınlar sırasında yere yattı.

İsrail medyası, İran'ın İsrail'e 100'den fazla füze fırlattığını bildirdi. Füzelerin yerleşim yerlerine isabet edip etmediğini ya da Demir Kubbe tarafından durdurulup durdurulmadığı henüz belli değil.

Reuters, komşu Ürdün'ün hava sahasında önlenen füzeler olduğunu aktardı.

Daha önce İsrail ordusu, İran'dan gelecek herhangi bir balistik füze saldırısının geniş çaplı olmasının beklendiğini duyurmuş ve halka bir saldırı durumunda güvenli odalara sığınmalarını söylemişti.

İsrail ordu radyosu, Ben Gurion Havaalanı'nda kalkış ve inişlerin durdurulduğunu bildirdi.

İran Devrim Muhafızları'ndan açıklama

İran Devrim Muhafızları, İsrail'e onlarca füze fırlattıklarını doğruladı. Ayrıca ordu, İsrail'in misilleme yapması halinde bir kez daha hedef alınacağını söyledi. İran Devrim Muhafızları, füze fırlatmalarının Hamas Siyasi Büro Lideri İsmail Haniye, Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah Nasrallah ve Nasrallah'ın da öldürüldüğü saldırıda öldürülen Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü bünyesinde görev yapan Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın öldürülmesine misilleme olduğunu açıkladı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme