Son Dakika! Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

Merkez bankası faiz kararını açıkladı. Geçtiğimiz ay Para Politikası Kurulu politika faizi oranını yüzde 50 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermişti. Peki, bu ay ne kadar oldu? Detaylar haberimizde…

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Ekim ayı faiz kararını açıkladı. Geçtiğimiz ay Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale oranının yüzde 50 düzeyinde sabit tutulmasına kararı vermişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2 Eylül tarihinde enflasyonun ana eğiliminde bir miktar yükseliş gözlemlendiğini duyurdu. Üçüncü çeyreğe ilişkin verilerin, yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyondaki düşüşü destekleyici seviyelere yaklaştığını ima ettiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, temel mal enflasyonunun düşük seyretmeye devam ettiği belirtilirken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin son çeyrekte gerçekleşmesinin beklendiği ifade edildi. Ancak, enflasyondaki iyileşmenin hızına dair belirsizliğin son dönemdeki veri akışı ile arttığı vurgulandı.

Merkez Bankası, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam ettiğini kaydetti.

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50'de sabit tutulmasına karar verdi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme