Son dakika! Özhaseki'den dikkat çeken uyarı- Büyük tehlike geliyor…

Son dakika haberine göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki vatandaşlara dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Özhaseki Türkiye'de aşırı sıcakların etkili olacağını vurgularken, uzmanlar da bu sıcakların insan sağlığı için büyük tehlike arz ettiğini belirtiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Son dakika… Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki vatandaşlara dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Özhaseki Türkiye'de aşırı sıcakların 1 hafta etkili olacağını vurguladı. Uzmanlar ise bu sıcaklarda dışarı çıkmanın insan sağlığı için büyük tehlike arz ettiğini belirtiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Eyyamı Bahur ve Basra sıcaklarının ardından Türkiye yarından itibaren yeniden bir sıcak hava dalgasının etkisi altında kalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre bu defa Türkiye'yi Eyyam-ı Eva sıcaklıkları etkisi altına alacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından bugün dikkat çeken bir uyarı da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den geldi. Sosyal medya hesabından vatandaşlara uyarıda bulunan Bakan Özhaseki, paylaşımında, ‘1 hafta boyunca yurdumuzda etkisini gösterecek olan sıcak havalara karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmasını ve gerekli olmadıkça dışarı çıkmamalarını istirham ediyorum' ifadelerine yer verdi.

Bu hafta hava nasıl olacak?

Türkiye'nin doğu ve güneydoğu kesimlerindeki sıcak hava dalgasının 13 Ağustos Pazar gününden itibaren etkisini artırması ve diğer bölgelerde de etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, pazar günü etkisini artıracak hava sıcaklıklarının İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gelecek hafta boyunca mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Eyyamı Eva nedir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre bu defa Türkiye'yi eyyam-ı Eva sıcaklıkları etkisi altına alacak. Arapça kökenli bir kelime olan eyyam-ı, elverişli ve güzel zamanlar anlamını taşıyor. Eva ise aslen Alman kökenli olmakla birlikte Arapça'da yine aynı anlamı taşıyan Havva ismine karşılık geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Eyyam-ı Bahur sıcaklıklarının ardından biraz da olsa serinleme fırsatı bulan Türkiye'nin yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına gireceğini belirtti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre ülke genelinde Eyyam-ı Eva adı verilen sıcaklıklar etkili olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre pazar gününden itibaren 1 hafta boyunca yurdumuzda etkisini gösterecek olan sıcak havalara karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmasını ve gerekli olmadıkça dışarı… https://t.co/sNn1SxtYyP — Mehmet Özhaseki (@mehmetozhaseki) August 12, 2023

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme