SON DAKİKA – Tek Fiyat Dönemi Başladı!

EPDK'nın kararıyla, akaryakıt istasyonlarında akaryakıt ürünlerinin tek fiyata satılmasına ilişkin düzenleme başladı. Peki, yapılan bu düzenleme nereleri kapsayacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından alınan karara göre, akaryakıt istasyonlarında 15 Mayıs (bugün) itibariye geçerli olmak üzere tek fiyat dönemi başladı.

Akaryakıt istasyonlarında '95 oktan benzin ve dizel, ultra kuvvet, power (güçlü), yakıt tasarruflu, VMax, VPro' gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak. Bu karar akaryakıt satıcılarının, büyük şirketlerin işine yaramadığı fakat vatandaşlar için avantajlı olacağı uzmanlar tarafından ifade edildi.

EPDK'dan yapılan açıklamada, dağıtıcı lisansı sahiplerin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği ancak bu özelliklerin fiyatı değiştirmeyeceğini belirtti.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından alınan kararla benzin ve mazotta katkılı yakıt olarak geçen ürünlerin tek fiyat üzerinden satılacağını ve bu durumun vatandaşa yarayacağını söyledi. Polat, alınan kararın şirketlere değil ama vatandaşa yarayacağını söyleyerek, 'Bu karar akaryakıt satıcılarının, büyük şirketlerin işine esasında yaramadı. Çünkü bu katkılı yakıtlarda bir emek var. Yani insanların bu yakıtları çıkarabilmek için performans yakıt olarak gördüğü, enjektör, partikül temizleyici için olan bu katkılı yakıtların bir maliyeti vardır. Bu maliyetler esasında sadece o 3-5 kuruşla yansıtılıyordu pompaya. Çok büyük farklar da yoktu. 5 kuruşu geçen bir fark yoktu. Aynı fiyatı uygulama politikasına gelince kar durumundan biraz daha mahrumiyet olacaktır. Bu durum da vatandaşın işine yaradı. Bu gidişle işlerin açılması ve döviz kuru ve brent petrolün gerilemesi ile fiyatlar bir düşüşe geçti' ifadelerini kullandı.

Bugünden itibaren 13 bin bayide fiyat güncellemeleri yapılacak.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme