Son Zamanların En Çok Aratılan Tarifi Balkan Mantısı!
Balkanların en meşhur tariflerinden olan Balkan Mantısı tarifini sizin için derlerdik… Detaylar haberimizde…
Balkan mutfağı oldukça zengin lezzetleri içinde bulundurur. Gelinim mutfakta programı ile gündeme gelen Balkan mantısı tarifini ve detaylarını sizler için derledik. Sizlerde farklı bir lezzeti denemek ve kültürler arası bir lezzet yolculuğuna çıkmak isterseniz işte tarif;
Malzemeler
500 gr kıyma
1 kg un
4 yumurta
1 sb su
2 adet soğan
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
1 sb yoğurt
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılış
İlk olarak hamuru hazırlamak için Unu geniş yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları ve suyu havuzun içine kırın, tuz ekleyin. Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun ve üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin.
Hamurumuz dinlenirken İç Harcın Hazırlanmasına başlayabiliriz
Soğanları ince ince kıyın ve kıymayla karıştırın.İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve tüm baharatları ekleyip karıştırın.
Mantıların Hazırlanması aşamasında dinlenen hamuru oklava ile açın ve küçük kareler halinde kesin. Her bir kareye hazırlamış olduğumuz kıymalı harçtan koyup, köşelerini birleştirerek mantı şeklini verin.
Tüm hamurda aynı işlemi yaptıktan sonra pişirme aşamasına geçebiliriz.Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suya tuz ekleyin.
Mantıları dikkatli bir şekilde suya atıp suyun yüzüne çıkana kadar pişirin. Suyun yüzüne çıkan mantılar pişmiş olacaktır. Pişen mantıları alın.
Ayrı bir yerde tavada tereyağını eritip, kırmızı toz biber ekleyip mantının üzerine dökeceğimiz sosu hazırlayın.
Servis aşamasında pişen mantıları bir servis tabağına alın.
Üzerine önceden hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ve hazırladığınız sosu ekleyin.
Afiyet olsun!