Soru İptali Krizi! LGS'de Yeni Kayıt ve Nakil Hakkı Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Merkezi Sınavı sonuçlarının 22 Temmuz 2024'te açıklandığını duyurdu.Detaylar haberimizde..

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Merkezi Sınavı sonuçlarının 22 Temmuz 2024'te açıklandığını duyurdu. Bakanlık, sınav sorularına yönelik itirazların 2-7 Haziran tarihleri arasında incelendiğini ve bazı derslerdeki soruların mahkemeye taşındığını belirtti.

Fen Bilimleri dersine ait A kitapçığı 13. sorunun iptali yönünde mahkemenin verdiği karara göre sınav sonuçları yeniden değerlendirildi ve puanlamalar güncellendi. Puan farkı nedeniyle tercihine yerleşemeyen öğrenciler için yeni kayıt hakkı tanınarak, bu öğrencilerin 14-20 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Okul üzerinden yeni tercih yapabileceği ve kayıt işlemlerinin 21 Eylül itibarıyla tamamlanacağı açıklandı.

MEB, ek kontenjan ve nakil hakkı tanınan öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için gerekli önlemleri aldığını vurgularken, sonuçların e-Okul üzerinden öğrenilebileceğini belirtti. Sınav sürecinde yargı kararlarının dikkate alındığı ve kayıt haklarının korunduğu da kamuoyuyla paylaşıldı. Öğrencilere bilgilendirmeler SMS ve e-Okul aracılığıyla yapılacak.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme