SULAR ŞİMDİLİK DURULDU

Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 Kasım'da yapılacak olan mali genel kurul öncesi sular şimdilik duruldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaşanan büyük tartışmanın tarafı olan, 3 ay görevden uzaklaştırılan Tahir Nursaçan ile OSB'ne Sahip Çık Platformu Başkanı Bekir Okay Kiracıoğlu'nu bir araya getirerek, 'sağduyu çağrısı'nda bulundu.

BÜYÜKKILIÇ'TAN BİRLİK MESAJI
KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ticaret ve Sanayi Odaları başkanları ile OSB'deki gerginliği bitirmek için tarafları bir araya getirdi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen zirve sonrasında bir açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Biz Kayserimizi seviyoruz, daha da iyi noktalara gelmesi için de el birliği ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

TOPLANTIDA KİMLER VARDI?
BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın evsahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri Ticaret Orası Başkanı Ömer Gülsoy, üç aylığında OSB Başkanlığından uzaklaştırılan işadamı Tahir Nursaçan ve işadamları Bekir Okay Kiracıoğlu ile Ahmet Hilmi Kürtüncü katıldı.
BÜYÜKKILIÇ; “HER ŞEY KAYSERİ İÇİN…”
TOPLANTI sonrasında kısa bir açıklamada bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç; “Kayseri Sanayi Odası Başkanımız Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri Ticaret Odası Başkanımız Ömer Gülsoy, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi önceki dönem Başkanı Tahir Nursaçan, iş adamlarımız Ahmet Hilmi Kürtüncü ve Bekir Kiracıoğlu ile bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdik. Biz Kayserimizi seviyoruz, daha da iyi noktalara gelmesi için el birliği ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sanayinin ve ticaretin kalbi olan Kayserimizde her zaman sanayicilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.


NURSAÇAN'DAN TEPKİ!
İLGİLİ bakanlıkça üç aylığına OSB Başkanlığı'ndan uzaklaştırılan işadamı Tahir Nursaçan görüşme sonrası bir açıklama yaptı. Açıklamasında toplantının oluş biçimini eleştiren Nursaçan, görüşmeye OSB Başkanlık görevini yürüten Murat Yibur'un neden çağırılmadığını sorguladı. Görüşme sonrası yapılan açıklamalarda da kendisi ile ilgili “OSB önceki dönem başkanı” ifadesinin de manidar olduğunu belirten Nursaçan, görüşmenin farklı amaçlara hizmet ettiğini savundu.


KİRACIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA…OSB'ne Sahip Çık Platformu Başkanı Bekir Okay Kiracıoğlu da görüşmeyi değerlendirerek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın 12 Kasım'da yapılacak olan Genel Kurul'un olaysız geçmesi için telkinlerde bulunduğunu aktardı. Kayseri OSB'ne Sahip Çık Platform Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu, bir açıklama daha yaparak, “Kayseri OSB'nin 12 Kasım 2021 tarihinde yapılacak olan ve bir Mali Genel Kurul ötesinde sanayicimizin hak ve hukukunun oylanacağı toplantımız öncesinde önemli bir gelişme yaşanmıştır. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, Şehremini Sayın Memduh Büyükkılıç başkanlığında katılımcıları kamuoyu tarafından yakınen tanınan bu toplantıya ilişkin bazı spekülatif açıklamalar olduğu gerçeğinden hareketle Kayseri OSB'ne Sahip Çık Platform olarak açıklama yapılması zaruri bulunmuştur” dedi.


Bekir Okay Kiracıoğlu, Tahir Nursaçan'a söyledikleri ayıp ve ihanettir diyerek, “Öncelikle, uzaklaştırılan başkan Tahir Nursaçan tarafından paylaşılan yorumlar, her zaman yaptığı gibi sanayicimizi etki altına almak, olanları farklı göstermeye yönelik beyhude bir çabadır.Söz konusu toplantıda; muhatap olduğumuz kişi ve başkanların orada oldukları tarafımızca o ana kadar bilinmemektedir. Kanaatimizce toplantıda olması gereken isimlerden biri olan mevcut OSB Başkanı Murat Yibur'un olmaması üzerinde düşünülmesi ve sorgulanması gereken bir konu olduğu kanaatindeyiz. Sayın uzaklaştırılan başkan Nursaçan, mevcut OSB Başkanı Yibur'un katılmadığı bir toplantıda bulunmuş, bu konuda ufacık bir itirazda ve söylemde bile bulunmamıştır. Nursaçan'ın bu durumu o toplantıdaki herkesçe malum olmasına rağmen Murat Yibur'un toplantıda yer almamasını “nalıncı keseri” gibi kendisine yontmaya çalışması ve bunu sosyal medyada şova çevirmek istemesi sanayicimize ve şehrimize karşı en basit tabirle “ayıp ve ihanettir” diye konuştu.


Kiracıoğlu bizler gibi düşünenler sanayicinin kendisidir diyerek, “Yine bu toplantıya katılmış ve Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından toplantıya davet edilmiş kişilere de sanayiciyi temsil etmiyor demek bir “zul”dür. Bizler ve bizler gibi düşünenler zaten temsilci değil sanayicinin kendisidir. Toplantıda 12 Kasım'da yapılacak genel kurul un nasıl daha güvenli ve olaysız bir şekilde yapılması dışında hiçbir konu konuşulmamıştır. Kayseri OSB'ne Sahip Çık Platform olarak, Sanayicimizin kör kuruşunun hesabından başka kimseyle konuşulacak bir konumuz veya pazarlığımız olmamıştır, olmayacaktır” ifadelerinde bulundu.


>>Muhammed Kösedağ

Bakmadan Geçme