Sürücü belgesi olanlar dikkat! Büyük mağduriyet yaşayabilirsiniz...

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, vatandaşlara bir SMS göndererek 'ehliyet geçerlilik tarihi' uyarısında bulundu. Vatandaşın büyük bir çoğunluğunun bilmediği belge geçerlilik tarihi kontrolü merak edilen konuların başında geliyor. Geçerlilik süresi biten ya da yakın tarihte süresi bitecek sınıflarda araç kullanabilmek için belge yenileme işlemi gerekiyor. Mağduriyet yaşanmaması için yapmanız gerekenleri sizler için derledik... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ndan vatandaşlara 'ehliyet geçerlilik tarihi' uyarısı geldi. Vatandaşın büyük bir çoğunluğunun bilmediği belge geçerlilik tarihi kontrolü merak edilen konuların başında geliyor. Geçerlilik süresi biten ya da yakın tarihte süresi bitecek sınıflarda araç kullanabilmek için belge yenileme işlemi gerekiyor. Mağduriyet yaşanmaması için yapmanız gerekenleri sizler için derledik...

Bakanlığa bağlı müdürlükten SMS olarak gönderilen uyarıda, ehliyet sahibi vatandaşlara sahip oldukları ehliyet sınıfına ait geçerlilik tarihine ilişkin hatırlatmada bulunuldu.

SMS'te, "Lütfen sürücü belgenizin arka yüzünde bulunan 'Sınıf Geçerlilik Tarihlerini' kontrol ediniz. Geçerlilik süresi biten veya yakın tarihte süresi bitecek sınıflarda araç kullanabilmeniz için, belgenizi yenilemeniz gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

SMS ile vatandaşa uyarı mesajı şu şekilde;

"Lütfen sürücü belgenizin arka yüzünde bulunan 'Sınıf Geçerlilik Tarihlerini' kontrol ediniz. Geçerlilik süresi biten veya yakın tarihte süresi bitecek sınıflarda araç kullanabilmeniz için, belgenizi yenilemeniz gerekmektedir.

http://randevu.nvi.gov.tr adresinden randevu alarak, sürücü belgesi yenileme başvurunuzu yapabilirsiniz."

sürücü belgesi yenileme başvurusu yapmak için tıklayınız...

Ehliyet randevusu almak için yapılması gerekenler

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 Çağrı merkezinden ya da randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerindeki sürücü belgesi randevu sisteminden randevu alınmalıdır.

Sürücü belgesi başvurusu, Genel Müdürlük web sitesinden ya da Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak doğrudan nüfus müdürlüklerine yapılmalıdır.

Sürücü Belgesi Harç, Değerli Kağıt ve Vakıf Ücretleri

https://randevu.nvi.gov.tr/pages/applicationprices web adresinde "Sürücü Belgesi Harç, Değerli Kağıt ve Vakıf Ücretleri" başlığı üzerinden erişebilirsiniz...

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme