Sürücü kurslarına zam mı geliyor? Ehliyet alacaklar dikkat!

Dövizin artmasıyla birlikte akaryakıt, asgari ücret ve araç fiyatlarına gelen zamlardan sonra sürücü kurslarına da zam gelmesi bekleniyor. Peki ehliyet fiyatları ne kadar olacak? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber Detaylarında…

TAKİP ET

Ehliyet almak için olmazsa olmazlardan olan sürücü kurslarına zam mı geliyor? Akaryakıt, asgari ücret ve araç fiyatlarına gelen zamlardan sonra sürücü kursları da nasibini aldı. Ehliyet fiyatlarına yüzde 30 oranında bir zam bekleniyor. Sürücü kursu fiyatlarının 10 Temmuz'da yeni düzenleme ile zamlanacağı konuşuluyor.

Son olarak B sınıfı ehliyet almak isteyen bir vatandaş ortalama 10 bin TL gibi bir fiyat ödeyerek ehliyet sahibi olabiliyordu. Ancak 10 Temmuz'da yapılacak düzenleme ile bu fiyatlar değişecek. Güncel zam oranlarına göre ehliyet sahibi olmanın bedelinin yaklaşık 13 bin 800 lirayı bulması öngörülüyor.

Fiyatlar şehirlere göre de değişiklik gösteriyor.

Yüzde 30 zamdan sonra tahmini ehliyet alma bedeli

Kurs ücreti: 10 bin TL
Emniyete yatırılan harç ücreti: 3 bin 258 TL
Online sınav ücreti: 240 TL (Sınavdan kalınması halinde ikinci sınav 300 TL)
Direksiyon sınavı ücreti: 295 TL (Sınavdan kalınması halinde ikinci sınav bin TL)
Toplam ücret: 13 bin 793 TL

Sürücü kursu sahibi Yasemin Ünalan, yaptığı açıklamada, 'Asgari ücretin, parça fiyatlarının, araç fiyatlarının artması ve en önemlisi yakıt fiyatlarının artması ile birlikte en az yüzde 30'luk bir zam öngörülüyor. Bu hafta vatandaşlarımız sürücü kurslarından ehliyet alırsa eski rakamdan faydalanacak. Sonraki haftaya kalanlar ise maalesef ki zamlı tarife ile karşılaşacaklar. Ehliyet almak isteyenler en yakın sürücü kurslarına hemen gelsinler diyebilirim.' ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme