Talas 'ta eğitim kurumları temiz

Talas 'taki okullar Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) işbirliği ile düzenlenen 'Okulum Temiz ' programında temiz belgesi aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü ' kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla 'Okulum Temiz ' belgelendirme programı yürürlüğe alındı. Başvuru sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı ve TSE işbirliğinde oluşturulan eğitim programları ile yetkilendirilen tetkik görevlileri tarafından bu okullar yerinde denetlenip kontrol ve belgelendirmesi yapıldı.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı, 'Söz konusu süreçleri başarı ile tetkik eden Talas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi Yöneticisi Ali Görücü, İSG Uzmanı Süleyman Göç Bey 'e , tüm okul ve kurumlarımızın yöneticilerine , süreçte görev alan diğer yönetici, öğretmen ve eğitim çalışanlarına teşekkür ederiz. Yürütülen başarı çalışma programıyla ilçemizdeki tüm okullarımız temiz belgesi almıştır.' dedi.


Haber Merkezi

Bakmadan Geçme