Tam kıvamında anne usulü sütlaç tarifi - Pratik tatlı tarifleri (Türk mutfağı)

Türk mutfağının sevilerek tüketilen tatlılarından biri olan sütlaç tarifi ve sütlaç yapmanın püf noktalarını sizler için derledik... Detaylar Kayseri Anadolu Haberde...

Yapımı oldukça kolay olan sütlaç Türk mutfağının en sevilen tatlıları arasında yerini alıyor.

Diğer tatlılara oranla daha sağlıklı olsada içinde şeker ve pirinç olmasından kaynaklı kalorisi yüksek bir tatlı olan sütlacın tarifini sizler için derledik.

Sütlaç yapımı için gerekli malzemeler;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Tarçın (isteğe bağlı)

-Nişasta koymak istemezseniz pirinç miktarını 2 kaşık artırabilir yada pişme süresini bir miktar daha uzun tutabilirsiniz.

Sütlaç yapılışı;

  • Pirinci yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine su ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
  • Sütü bir başka tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan sütü pirinçli karışıma yavaş yavaş ilave edin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  • Nişastayı bir kaseye alın ve biraz su ile karıştırın. Nişastalı karışımı sütlaça ekleyin ve koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.(nişasta koymak istemeyenler bu adımı atlasın)
  • Toz şekeri ve vanilyayı da ilave edin ve iyice karıştırıp bir kaç dakika daha pişirin.
  • Sütlaçı ocaktan alın ve kaselere paylaştırın. İsterseniz üzerine tarçın serpin.
  • Sütlaçları soğumaya bırakın ve buzdolabında dinlendirin.
  • Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

- Eğer sütlacınızı fırına vermek isterseniz sütlaçları fırına dayanıklı bir tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme