Taraftardan yetkililere çağrı! 'Kapatın...' - Kayserispor haberleri

Kayseri'de son olarak dün oynanan Kayserispor – Gaziantep FK maçında deplasman tribününde yaşanan olayların ardından, stadyumun önemli bir ihtiyacı olan gün yine yüzüne çıktı. Kapalı Kale Taraftar Grubu yetkililere acil duyuruda bulundu.

Youtube Kanalı
Abone Ol

Mondihome Kayserispor, dün Gaziantep FK'yı konuk ederken, sahadan Mame Thiam'ın golleriyle 2-0 galip ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekibin bu galibiyeti, şehri bayram havasına çevirirken, maç öncesi ve sonrası yaşananlar sevince gölge düşürdü. Deplasman tribününde Gaziantep FK taraftarları, deplasman tribününü boydan boya kapatan fileyi yırtarken, sahaya ve güney altta yer alan taraftarlara yabancı madde yağdırdı. Bu olayların ardından deplasman tribününün plastik çerçeve ile kapatılması yine gündeme geldi. Birçok iç saha maçında yaşanan bu olayların önüne geçilemezken, deplasman tribününün plastik çerçeve ile kapatılmasının bu sorunu çözeceği düşünülüyor.

Türkiye'de birçok sahada örnekleri var
Türkiye'de Süper Lig'deki çoğu takımın deplasman tribününde bulunan plastik çerçevenin Kayseri'de de uygulanması için taraftarlar talepte bulunuyor. Yetkililere seslenen taraftarlar, bu olayın hassasiyetle üzerinde durulması konusunda uyarıda bulundu.

TFF Stadyum ve Güvenlik Talimatı'na uygun değil
Kayserispor taraftar grubu olan Kapalı Kale Derneği Başkanı Ahmet Dirgenalı, yaptığı açıklamada, ”Dün şehrimizde oynanan son iç saha müsabakasında deplasman tribününün " TFF Stadyum ve Güvenlik Talimatı" bildirgesine uygun fiziki yapıda düzenlenmemiş olmasının yansımasına bir kez daha şahit olduk. Buradan ilgili yetkili ve mercilere açık talebimizi dile getirerek deplasman tribününün gerekli asgari düzeylerde "Plastik çerçeve" ile ivedi olarak ilk iç saha maçına kadar kapatılmasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Dün şehrimizde oynanan son iç saha müsabakasında deplasman tribününün " TFF Stadyum ve Güvenlik Talimatı" bildirgesine uygun fiziki yapıda düzenlenmemiş olmasının yansımasına bir kez daha şahit olduk. Buradan ilgili yetkili ve mercilere açık talebimizi dile getirerek deplasman… — Ahmet DİRGENALİ (@dirgenaliahmet) September 17, 2023

Faciadan dönüldü!

Dün oynanan Kayserispor - Gaziantep FK maçında güney altta yer alan Kayserispor taraftarları büyük tehlike atlattı. Deplasman tribününde Gaziantep FK taraftarlarınca atılan koltuk, bir taraftarı teğet geçti. Adeta faciadan dönüldü.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:

Buradan ilgili yetkili ve mercilere açık talebimizi dile getirerek deplasman tribününün gerekli askari düzeylerde "Plastik çerçeve" ile ivedi olarak ilk iç saha maçına kadar kapatılmasını talep ediyoruz.@baskanmemduhbyk @gokmen_cicek_ @KayseriEmniyeti @sporaskayserii #Kayseri pic.twitter.com/LH2wgTYHuc — Okan Usanmaz ???????? (@UsanmazOkan) September 17, 2023

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme