Tarihi mescit birden göçtü

Mimarsinan Parkı içerisinde bulunan tarihi Kalaycıoğlu Mescidi birden yıkıldı.

Yıkıldığı güne kadar ibadete açık olan mescit, yıkılmanın gerçekleşmesiyle ibadete kapatıldı. Kocasinan İlçe Müftlüğü'nden edinilen ilgilerde, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olan Kalaycıoğlu Mescidi'nin bir duvarında yıkılmanın meydana gelmesi nedeniyle ibadete kapatıldığı bildirildi.
BAKIMSIZLIK NEDENİYLE YIKILDI
Vakıflar Müdürlüğü'ne bağlı olduğu ifade edilen ve yıkılma olayına tanık olan mescit cemaatinden alınan bilgilerde mescidin bakımsızlık nedeniyle birden yıkıldığı, çatısından ve temelinden su aldığı, bu nedenle de mescidin duvarlarında şişme, kabarma ve çatlamaların meydana geldiği, ayrıca içerisinin ise nemden dolayı küf koktuğu kaydedilirken, bu yıkılmanın beklendiği ifade edildi. Tarihi mescidin batı tarafındaki duvarının bir kısmının büyük bir gürültü ile çöktüğünü söyleyen mescit cemaati ve vatandaşlar, orada olmadıkları için şükrettiklerini dile getirdi. Çökmeden bir süre önce oradan geçtiğini belirten vatandaşlardan birisi ise, 'Allah yüzüme baktı' diyerek duygularını ifade etti.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilerde ise Kalaycıoğlu Mescidi'nin halen projelendirme çalışmalarının sürdüğü ve önümüzdeki nisan ayında ise fiilen restorasyon çalışmalarına başlanacağı bildirildi.
ZABITA ÖNLEM ALDI
Meydana gelen yıkılmaya tanık olan vatandaşlar durumu zabıta ekiplerine bildirdiklerini söyledi. Bunun üzerine olay yerine gelen zabıta ekipleri, Kalaycıoğlu Mescidi etrafına koruma şeridi çekerek vatandaşların mescidin yanına yaklaşmaması için güvenlik önlemi aldı ve camiyi ibadete kapattı. Kocasinan İlçe Müftülüğü de bu kararı doğruladı. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme