Tarım arazilerinin yaklaşık yarısı nadasta

Kayseri'de tarım yapılan arazilerin yaklaşık yarısı nadasta.

Toprağın birkaç yıl dinlendirilip, sonra ekilmesine verilen isim olan nadas, Kayseri'de yaygın olarak uygulanıyor. Anadolu'da bir diğer ismi de 'herk' olan nadas uygulamasının, toprağın verimsiz ya da sulama imkanlarının yetersiz olduğu tarım alanlarında uygulandığı bilinirken bu sayede toprağın havalandırılması sağlanıyor. Nadas sayesinde toprağın yeri alt-üst edilirken toprak, karıştırılarak değiştirilir. Böylece toprak bir anlamda kabuk değiştirir, yenilenir.
TARIM ARAZİLERİNİN YARISI NADASTA
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre Kayseri'de bulunan toplam 6 milyon 161 bin 675 dekar tarım arazisinin 2 milyon 032 bin 618 dekarının nadas alanını teşkil ettiği belirtildi. Kayseri'de yaklaşık 6 milyon dekar tarım arazisinden 3 milyon 734 bin 011 dekarlık olan kısmı ise tahıllar ve diğer türden bitkisel ürünlerin ekili olduğu alan oldu.
KAYSERİ'DE SEBZE ALANI MEYVEDEN FAZLA
Kurumdan edinilen tarım arazilerinin dağılımı ve yetişen ürünler bazındaki diğer bilgilerde ise Kayseri'de sebze ekim alanın meyve ekim alanına kıyasla daha fazla yaşandığı belirlendi. Buna göre yaklaşık olarak toplam 6 milyon dekarlık tarım arazisi bulunan Kayseri'de 245 bin 837 dekarlık bir alana sebze bahçelerinin kurulduğu ve sebze yetiştirildiği öğrenilirken, 149 bin 209 dekarlık bir alanda meyve bahçesi olduğu ve meyve üretimi gerçekleştiği görüldü. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme