TBMM'de yapay zeka önergesi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ilk kez bir yapay zeka önergesi sunuldu. Bu önergeyi kim sundu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde...

ChatGPT yapay zeka uygulaması yavaş yavaş ülkelerin meclisinde yer almaya başladı.

Bu kapsamda TBMM'ye de ChatGPT uygulaması ilk kez önerge olarak sunuldu.

Deva Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, sosyal medya hesabında paylaşım yaptı.

Milletvekili Dalgın, yaptığı paylaşımında ChatGPT ile bir soru önergesi hazırladıklarını ve bu önergeyi hafta başında meclise sunacaklarını belirterek siyaseti robot çağına ısındırmaya çalıştıklarını belirtti.

ÖNERGE SUNULDU

Dalgın, sosyal medya hesabından güncelleme yaparak sunduğunu ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır'ın konuyla ilgili yanıt vermesi bekleniyor...

Yapay zeka teknolojilerinin her alanda bu denli hızlı yer alması dünya gündemine de yansıyor.

- ChatGPT NEDİR?

Openai tarafından geliştirilen yapay zeka uygulaması bir sohbet robotudur.

Model, büyük bir dil veri kümesi ile eğitilmiştir ve bu sayede insanlarla doğal bir şekilde iletişim kurabilme yeteneğine sahiptir.

Robot, kendisine sorduğunuz soruları karşınızda bir insan varmış gibi cevaplayabiliyor. Ayrıca, ChatGPT hangi dilde yazdığınızı anlayabiliyor, sizin için açıklayıcı yazılar oluşturabiliyor, farklı programlama dillerinde programlar yazabiliyor ve hataları dahi ayıklayabiliyor.

ChatGPT, internet üzerinden öğrendiği bilgileri derleyip tatmin edici cevaplar verebiliyor. Bunlar aslında Google arama motoru üzerinden de erişilebilen cevaplar.

Aralarındaki fark ise Google aranan konu ile ilgili tüm seçenekleri yani birbirinden farklı kaynakları kullanıcıya sunarken, ChatGPT bir dizi tahminde bulunarak ulaştığı tek bir cevabı çok daha hızlı bir şekilde kullanıcıya sunuyor.

Uygulamanın ne kadar güvenilir olduğu hala tartışmalı bir konu... Mahkemelerde söz hakkına sahip olması veya ChatGPT'nin dava açabiliyor olması masum insanların da etkilenebileceği anlamına geliyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme