TEKNOFEST'te önemli başarı: Türkiye 4. Kayseri'den!

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları Kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen Uluslararası-Liselerarası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmasında Kayseri'de Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye 4. oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kahramanmaraş Türkoğlu Lojistik Merkezi'nde TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları Kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası-Liselerarası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmasına 685 takım başvurdu. Kayseri'den katılan Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye 4. oldu.

Türkiye'de İnsansız Hava Araçları teknolojisinde dikkat çeken başarılara imza atılıyor. Bu kapsamda TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde, ulusal ve uluslararsı katılım sağlayan öğrenciler kıyasıya yarıştı.

44 Takım finale kaldı!

Proje sunum raporu ve görev videosu olarak iki şekilde değerlendirme aşaması olan yarışmaya 685 takım ile 4 bin 943 üye başvurdu. Değerlendirme sürecinin ardından 44 takım finale kaldı. Finale kalan ülkeler arasında Azerbaycan, Türkiye, Pakistan, Endonezya gibi ülkeler bulunuyor.

Kayseri ilk sıralara adını yazdırdı!

Yarışmayı Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye 4.sü olarak tamamladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'TEKNOFEST24 Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışmasında Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz Türkiye 4. olarak performans ödülüne layık görülmüştür. Okulumuzu ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.' denildi.

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
Kartal 26 Eylül 2024 15:42

Mehmet Ali hocamı tebrik ederim

Bakmadan Geçme