Telefonunuza bu mesaj gelirse dikkat edin!

Son günlerde çok sayıda vatandaş cep telefonlarına gelen dolandırıcı sms'leri ile mücadele ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Dolandırıcılar vatandaşları tuzağa çekmek için çok sayıda farklı yöntem deniyor. Yöntemler eskidikçe her seferinden dolandırıcılık tuzaklarına bir yenisi ekliyorlar. Son tuzak görenleri şaşırttı.

Telefon numarası ele geçiyorlar!

Kişisel verileri ele geçiren dolandırıcılar vatandaşların telefon numaralarına kısa mesaj halinde gönderdikleri ‘kargonuz var' ‘ürününüz deponuzda bekliyor' ‘sipariş bilgilerinizde hata var' gibi söylemlerle tuzağa çekmeye çalışıyor.

Vatandaşlar ikiye ayrıldı

Dolandırıcılar tarafından gönderilen mesajlara karşı bazı vatandaşlar daha duyarlı olurken internet üzerinden alışveriş yapan ve yakın zamanda kargo alan veya gönderen vatandaşlar mesajları gerçek zannederek dolandırıcıların tuzağına düşebiliyor.

Gönderilen mesajlara itibar etmeyin

Kargo firmaları, online alışveriş mağazaları ise yayımladıkları mesajlarla vatandaşlara dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı olmaları ve gönderilen linklerin bağlantı adreslerini kontrol ederek kişisel bilgilerini girmemeleri gerektiğine dikkat çekiyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme