Televizyon'da Kayseri'nin lezzeti' dediler - Siz Manlama yemeğini biliyor musunuz?

Beyaz TV'de reyting rekorları kıran yemek programı geçtiğimiz hafta 'Kayseri mutfağından lezzet' şeklinde duyurdukları Manlama yemeğini yaptı. Bu yemeğin tarifi nedir? Nasıl yapılır? Manlama yemeği hangi yöreye ait? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'nin eşsiz lezzetleri yağlama, mantı gibi yemek türlerini andıran Manlama yemeği Beyaz TV kanalının gündüz kuşağı yemek programında yapıldı.

Yemek programının sunucusu ve aşçısı, bu yemeği Kayseri'ye özel lezzet şeklinde anons etti. Mantıya benzerliğiyle dikkat çeken manlama yemeği hamurun içine kıyma yerleştirip pişirmeyle yapılıyor.

Manlama tarifi malzemeleri nedir?

Kayseri'ye özgü manlama yemeğinin malzemeleri hemen hemen mantı, yağlama malzemeleri ile aynı.

1 Yufka

Yufkaları yağlamak için,

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Kıymalı harcı için,

1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ

1 Adet soğan

200 gram kıyma

Yarım yemek kaşığı domates salçası

Tuz, karabiber, pulbiber

Üzeri için,

1 Kase yoğurt

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

yarım demet maydonoz

Manlama nasıl yapılır? - Pratik lezzetler

Yufkayı yağladıktan sonra ortadan ikiye bölün ardınan ikiye katladıktan sonra harmanladığınız kıymalı sosu hamurun içerisine yerleştirin. ardından hamuru uzunlamasına katlayıp tavada kızartın.

Daha sonra hazırladığınız yoğurdu tabağın zeminine dökün. Üstüne hamurunuzu ekleyip tekrardan yoğurdun kalan kısmını dökün. Son olarak tereyağlı sosu da üstünde gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Manlama yemeği hangi yöreye ait?

Manlama yemeği Kayseri yağlaması ve Kayseri mantısı yemeğine benzerlikleriyle dikkat çekiyor. Kayseri yöresine ait olduğu belirtilen bu yemeğin Ege yöresine de ait olabileceği iddia ediliyor. Ancak lezzetin hangi yöreye ait olduğu konusunda resmi açıklama yok.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme