'TEMMUZ'DA 11 BİN KİŞİ İŞSİZ KALDI'

Kayseri İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, katıldığı bir televizyon programında, Kayseri'de Temmuz ayında 11 bin kişinin işsiz kaldığını söyledi.

Kayseri Life TV'de yayınlanan Bağzı Konular programında açıklamalarda bulunan Milletvekili Dursun Ataş, sadece Kayseri'de Temmuz ayında 11 bin kişinin işsiz kaldığını, pandemiyle birlikte daralan ekonomik sürecin neticesinde, söz konusu rakamların giderek artacağını belirtti.

'PANDEMİ VAR OLAN EKONOMİK KRİZİ DERİNLEŞTİRDİ'

Pandeminin, Türkiye'de zaten var olan ekonomik krizi derinleştirdiğini savunan Ataş, 'Pandeminin başından bu yana sokakta olan, esnafın, çiftçinin, memurun yanında olan, durumlarını görüp gündeme getiren bizim partimiz ve Sayın Genel Başkanımız. Bizim gördüğümüz, zaten derin olan bu kriz derinleşecek, gençlerimizin yüzde 33'ten fazlası iş bulamamış, üniversite mezunlarının 1 buçuk milyondan fazlası işsiz şu anda. Halihazırda çalışanlar da; işsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği gibi çeşitli ödenekler altında işsiz durumda. Esnaf kepenk kapatmak durumunda. Kayseri'de de biz bunu gördük. Kayseri'de sadece Temmuz ayında 11 bin insan işsiz kalmış. Bunun daha da derinleşeceğini düşünüyoruz. Kış geldi, işler durdu, tarım sektörü durdu, o yüzden bizi daha kötü günlerin beklediğini düşünüyoruz ve bu sürdürülebilir değil.' diye konuştu.

'SÜREÇ YÖNETİLEMİYOR'

Sağlık Bakanlığının ekonomik kaygılardan dolayı pandemi sürecini doğru yürütemediğini öne süren Ataş, 'nümüzdeki günlerde daha kaygı içinde olacağımız dönemler yaşayacağız. Bugün Meclis'e baktığımız zaman 600 vekilden 100'ü aşkın milletvekili bu hastalığa yakalandı. Bu süreçte çok başarılı bir sınav veremedik ve veremiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Fatma Alkan

Bakmadan Geçme