Toki Şehit Nazım Ortaokulu'nda eTwinning heyecanı

Melikgazi'de bulunan Toki Şehit Nazım Ortaokulu öğretmenlerinin yürüttüğü Digi4Edu isimli eTwinning projesi uygulama çalışmaları başladı.

Melikgazi'de bulunan Toki Şehit Nazım Ortaokulu öğretmenlerinin yürüttüğü Digi4Edu isimli eTwinning projesi uygulama çalışmaları başladı.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa'daki okullar arası işbirliğini teşvik eden “eTwinning” projeleri hayata geçmeye devam ediyor. Bu kapsamda ortaokul öğretmenlerinin yürüttüğü Digi4Edu isimli eTwinning projesi uygulama çalışmaları başladı. Toki Şehit Nazım Ortaokulu'nda görev yapan Eda Karabulut, Sultan Duruduygu, Tuğçe Kaya, Neşe Baştürk ve Özden Karaçay isimli öğretmenlerin yer aldığı projede; Aksaray'dan 2, Gaziantep'ten 1 Türk ortak, Hırvatistan, Romanya ve Gürcistan'dan birer ortak yer alıyor.

Derslerin eğlenceli bir şekilde öğretilmesi amacıyla hazırlanan ve farklı branşların bir araya gelerek ortak Web2.0 araçlarının kullanılacağı ‘Digi4Edu' eTwinning Projesi'nde; öğrencilerin geçmiş ve güncel öğrenmelerinin kalıcı hale getirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca derslere karşı olan tutum ve davranışlarındaki ön yargının giderilmesi ile öğrencilerin ve öğretmenlerin iş birliği içerisinde iletişim becerilerini geliştirmesi konusunda yardımcı olunacak programlar düzenlenecek. Bunlara ek olarak da; öğrencilerin teknoloji okuryazarlığını artırmak, aktif öğrenmelerine katkı sağlamak ve kendine güvenen öğrenciler yetiştirmek ve öğrencilerin düşünme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz

Projenin kendilerini heyecanlandırdığını dile getiren okul öğretmeni Sultan Sultan Duruduygu, “Yürütmekte olduğumuz projemiz öğrencilerimizin Türkiye'nin farklı illerinden ve farklı ülkelerden öğrenciler ile tanışmalarına, iletişim kurmalarına, ortak ürünler çıkarmalarına imkan sağladığı için hepimizi çok heyecanlandırıyor. Etkinlikler ile artan akademik başarının yanı sıra sosyalleşmeleri ve dil gelişimlerinin artması öğretmenler ve okul idaresi olarak bizleri çok mutlu ediyor. Projemize olan ilginin artarak devam etmesini ve önümüzdeki yıllarda da yeni projelere okulumuzda yer vermeyi umuyoruz” ifadelerine yer verirken, projede her ay bir araç olmak üzere Wordwall, Learningapss, Crossword Labs, Cram Web2.0 araçları tanıtılacağını da sözlerine ekledi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme