Topalak Yemeği Tarifi - Geleneksel Türk Mutfağı - Lezzetli ve Sağlıklı Yemekler

Geleneksel Türk mutfağının en lezzetli ve sağlıklı yemeklerinden biri olan 'Topalak Yemeği' görüntüsüyle sofralara renk katıyor. Yörük kültürüne ait bu yemek, her insan tarafından sevilen ve çok tercih edilen bir tarif… Peki, topalak yemeği nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktası nedir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Geleneksel Türk mutfağının en lezzetli ve sağlıklı yemeklerinden biri olan "Topalak Yemeği" görüntüsüyle sofralara renk katıyor. Yörük kültürüne ait bu yemek, her insan tarafından sevilen ve çok tercih edilen bir tarif… Mersin'e ait bu yemek hem lezzet hem de sunum bakımından sofraları süslüyor. İşte geleneksel Türk Mutfağının vazgeçilmez tariflerinden biri olan bu yemek tarifine geçelim.

Topalak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler:

1su bardağı ince bulgur
250 gram yağsız kıyma
1adet yumurta
1çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı et suyu
1su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı nane

Püf Noktası:

Yoğurma süreci, topalağın pişerken dağılmaması için çok önemli

Nasıl Yapılır?

Kıyma, ince bulgur, tuz, karabiber, kırmızı biber ve yumurta birlikte yoğurulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır.
Tereyağ unla kavrulur, salça ilave edilir. Üzerine 5 su bardağı et suyu eklenir.
Su kaynayınca köfteler ve nohut ilave edilip pişirilir. Üzerine nane dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme