TOST büyük patladı - Yozgat'ta binlerce kişi mağdur oldu, Kayserililer dikkat!

Son dönemde hızla yayılan ve yüksek kazanç vaadiyle dikkat çeken Tost uygulaması bir diğer adıyla online saadet zincirine para yatıran bazı vatandaşlar uygulamadan para çekmede sıkıntı yaşadıkları belirtiliyor. Yozgat'ta mağdur binlerce kişi var, Kayserililer dikkat! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Yüksek kazanç vaadiyle kendine üye toplayan Tost uygulaması ile ilgili büyük şüpheler oluştu. Uygulamaya giriş yapabilen ama para ödemesi alamayan ve oldukça yüklü miktarda para yatıran vatandaşlar, telaşa kapılırken komşu il Yozgat'ta pek çok kişinin mağdur olduğu belirtiliyor. Uygulamayı kullanın Kayserililerin de dikkatli olması konusunda uyarılar art arda sıralanıyor.

Tost uygulamasına abone para çekmek isteyen vatandaşlara uygulama tarafından şu yanıt verildi,

‘Çok sayıda para çekme işlemi nedeniyle, para çekme inceleme sürecini mümkün olan en kısa sürede tamamlamanız gerekiyorsa, lütfen hesap bakiyenizin yüzde 20'sinden fazlasını mümkün olan en kısa sürede yatırın. TOST finans departmanı, yeni para yatıran kullanıcıların para çekme başvurularını incelemeye öncelik verecektir. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz'

Uzmanlar, bu tür sistemlerin özellikle kısa vadede sundukları cazip fırsatlarla çok sayıda kişiyi kendine çektiğini ancak uzun vadede ciddi maddi kayıplara neden olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Küçük yatırımlar, büyük riskler!

Uygulamada 50 dolar gibi küçük meblağlarla başlayan yatırımların zamanla 50 bin, hatta 100 bin dolara kadar çıkabildiği belirtiliyor. Bu durum, vatandaşların sisteme güveninin artmasına ve daha büyük yatırımlar yapmalarına neden oluyordu.

Sisteme dâhil olan katılımcılara, ne kadar çok yeni üye kazandırırlarsa o kadar fazla kazanç elde edecekleri söylenirken özellikle internet ve sosyal medya aracılığıyla hızla yayılan bu sistemler, şehirde büyük ilgi görüyordu.

Son veriler, Yozgat genelinde yaklaşık binlerce kişinin bu tür platformlara para yatırdığını gösterirken Kayseri'de de uygulamayı kullanan vatandaşların temkinli olması gerektiği vurgulanıyor.

Türkiye temsilcisi İlhan Doğan gözaltına alındı!

Öte yandan son dakika gelişmesine göre, Tost uygulamasının Türkiye temsilcisi İlhan Doğan'ı, kaçma ihtimaline karşı düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.

Doğan'ın Türkiye genelinde birçok mağduriyetin yaşanmasına neden olduğu iddia edilen Tost uygulamasında önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.

Doğan'ın yanı sıra Tost yetkilisi olarak nitelendirilen bazı kişilerin de ekiplerce, gözaltına alındığı belirtiliyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme