Tüm Türkiye'de başlayacak: Düzensiz göçmen için büyük adım!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tüm Türkiye'de başlayacak düzensiz göçmenle ilgili uygulamayı anlattı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tüm Türkiye'de başlayacağını duyurduğu düzensiz göçmenler ile ilgili olan Mobil Göç Noktası uygulamasının detaylarını anlattı.

Yerlikaya, uygulamanın Bursa, Adana, İzmir ve Ankara'da Ekim'de başlayacağını 1 Aralık'ta ise tüm Türkiye'de uygulanacağını söyledi.

Düzensiz göçmenlerin ağırlıklı olarak, Afganistan, Pakistan, Özbekistan, İran hududundan gelenler olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, " Düzensiz göçle ilgili en ufak bir komplikasyon olmaması için bu pilot uygulama İstanbul'da tuttu. 9 hafta içerisinde bir tane komplikasyon olmadı. 1 Ekim'de Bursa, Adana, İzmir ve Ankara'da Mobil Göç Noktası Uygulamasına başlıyoruz. 1 Kasım'da bu araç sayısını 153'e çıkarıyoruz ve 30 büyükşehirde aynı anda başlıyoruz, 1 Aralık'ta tüm Türkiye'de uygulama başlayacak."dedi.

Yerlikaya, futbol müsabakaları dahil olmak üzere her yerde kimlik kontrolü yapılacağını belirtti.

Bir turisti veya ikamet izni olan bir yabancıyı üzerinde kimlik veya pasaportu olmaması durumunda geri gönderme merkezine de gönderilmeyeceğinin altını çizen Yerlikaya, şunları kaydetti: " Sıfır hata düşüncesiyle hareket etmemiz gerekiyor. Çünkü turizm ülkesiyiz. Mobil Göç Noktasında hangi görevlilerimiz oluyor? Yabancılar ile iletişim sağlayacak tercüman ve göç uzmanlarımız merkezde çalışıyor. Bu merkezlerde Göç-Net sistemi ve biyometrik yani parmak izi okutma sistemimiz var."

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme