Türk Bayrağı'nı ters paylaştılar! Ne anlama geliyor?

Zafer Partisi Ankara İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaştığı bir görsel, dikkat çekti. Görselde Türk Bayrağı'nın ters görünmesi kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Peki, ters bayrak ne anlama geliyor?

TAKİP ET

Zafer Partisi Ankara İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaştığı bir görsel, dikkat çekti. Görselde Türk Bayrağı'nın ters görünmesi kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Bayrağın bu şekilde gösterilmesi, bazı kişiler tarafından saygısızlık olarak değerlendirirken, bazı kesimde çok farklı bir anlamı olduğunu belirtti.

Partiden açıklama yapılmadı

Zafer Partisi Ankara İl Başkanlığı bugün sosyal medya hesabında, Türk Bayrağı'nı ters şekilde paylaştı. Paylaşım, kısa süre içinde dikkat çekerek büyük tartışmalara yol açtı. Paylaşımın altına bazı kişiler ‘saygısızlık' yorumunu yaptı. Bazı kişilerde bunun bir savaş çağrısı olduğunu yazdı. Ancak partiden konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

pic.twitter.com/uIvbQOG50u — Zafer Partisi Ankara İl Başkanlığı (@ZaferPartisi06) October 22, 2024

Parola niteliğinde

Tarihi ve uluslararası anlamda ters bayrak, genellikle bir ulusun tehlikede olduğuna, bir kriz durumuna ya da teslimiyete işaret ediyor. Özellikle savaş dönemlerinde bir uyarı ya da yardım çağrısı olarak kullanıldı. Türk kültünde ise ters bayrak, özellikle savaş zamanlarında ve kriz dönemlerinde kullanılan bir işaret olarak kabul ediliyor. İstiklal Savaşı sırasında da ters bayrak, savaş hazırlıklarını ve kritik bir durumu işaret eden parola ve sembol olarak kullanılmıştı. Tarihi kökeni nedeniyle ters bayrak, bir uyarı veya harekete geçme anlamı taşıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme