Türk mutfağının en iyi 25 yemeği seçildi – Kayseri o yemeğiyle zirveye yerleşti!

Dünyaca ünlü gastronomi rehberi TasteAtlas Türk mutfağının en iyi 25 yemeğini açıkladı. Listede Kayseri o yemeğiyle zirveyi kaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Dünyaca ünlü gastronomi rehberi TasteAtlas Türk mutfağının en 25 yemeğini açıkladı. Listede dikkat çeken bir Kayseri detayı ise gözlerden kaçmadı. Listenin ilk sırasında bulunan Kayseri'ye özgü önemli lezzet tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Peki Kayseri hangi yemeğiyle zirvede? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Türk mutfağının en lezzetli yemekleri arasında Kahramanmaraş'tan Gaziantep'e, Konya'dan Afyonkarahisar'a, Şanlıurfa'dan Hatay'a pek çok yörenin lezzetleri bulunuyor.

25'inci sırada Konya'nın meşhur etli ekmeği bulunuyor.

İşte, TasteAtlas'a göre Türk mutfağının en iyi 25 yemeği,

25 – Etliekmek

24 – Haydari

23 – Cacık

22 – Yufka

21 – Gözleme

20 - Islama köfte

19 - Bal kaymak

18 – Fırın sütlaç

17 – Menemen

16 – Tantuni

15 – Sucuk

14 - Katmer

13 – Lahmacun

12 – Künefe

11 – Humus

10 – Lavaş

9 – Sarma

8 - Afyon sucuğu

7 - Kalamar tava

6 - Antep baklavası

5 - Hünkâr beğendi

4 - Mercimek çorbası

3 – Dondurma

2 - Tombik Döner

Son olarak ise 1. sırada Kayseri'ye özel yöresel bir lezzet olan 'Mantı' bulunuyor. Kayseri mantısı TasteAtlas platformu tarafından kullanıcı oylarına göre hazırlanan dünyanın en lezzetli 100 yemeği listesinde 38. sırada yerini almıştı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme