TÜRKİYE DARBEYE DUR DEDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'ne bağlı bir grup askerin yapmak istediği darbe Türk halkından döndü. Kayseri başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında sokağa çıkan vatandaşlar ülkesine ve milli iradeye sahip çıktı.

TANKLARIN ÜZERİNE ÇIKTILAR
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinde yuvalanan ve çıldıran FETÖ üyelerinin önceki akşam yaptığı darbe girişimi, Türk milletine, polise ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içindeki vatansever askerlerden döndü. Olayın televizyonlarda duyulması üzerine İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere halk, Türk bayrakları ile meydanlara akın etti. Tankların önüne atılan, darbeci askerlerin karşısına dikilen halk, askerleri alarak polise teslim etti.
KAYSERİ UYUMADI
Darbe girişiminin duyulması üzerine Kayserililer Cumhuriyet Meydanı'na ve AK Parti İl Binası'na akın ettiler. Araçlarına Türk bayrakları asarak sokaklara çıkan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye lehine sloganlar atıldı. Yüzbinlerce kişinin toplandığı meydan tarihi günlerinden birini yaşarken, vatandaşlar meydanı biran olsun terk etmediler.
KAYSERİ'DE DARBECİ ALBAY YAKALANDI
Önceki akşam yapılan darbe girişiminden sonra Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda Hava Albay Erhan Baltacıoğlu yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan darbe girişimine büyük tepki veren Kayseri'de Emniyet Müdürlüğü de başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların darbecilere yoğun bir katılımla tepki verdiği Kayseri'de, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı çalışmalarda, darbecilerin Kayseri ayağında görevli olan Hava Albay Erhan Baltacıoğlu yakalanarak gözaltına alındı.
161 ŞEHİT, BİN 500 YARALI
Silahlı terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle çıkan olaylarda Türkiye genelinde, 161 kişi şehit oldu, bin 500 kişi de yaralandı.Silahlı terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle çıkan olaylarda Türkiye genelinde 161 kişinin hayatını kaybettiği, bin 154 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, olaylarda 41'i polis, 2'si asker olmak üzere yaklaşık 161 kişi hayatını kaybetti. Darbe girişimi nedeniyle çıkan olaylarda ayrıca 59'u polis, 19'u asker ve bin 76'sı vatandaş olmak üzere yaklaşık bin 500 kişi yaralandı.
Şehitler arasında, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi İlhan Varank, reklamcı Erol Olçak ve 16 yaşındaki oğlu ile Yeni Şafak Gazetesi çalışanı Mustafa Cambaz da bulunuyor.

Bakmadan Geçme