Türkiye'de Bir İlk – Diyanet Kayseri'de Açtı!

Türkiye'nin ilk Diyanet İzci Evi Kayseri'de açıldı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) arasındaki iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Mus'ab Bin Umeyr Diyanet İzci Evi', izcilik faaliyetlerinin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu yeni merkez, Kayseri İl Müftülüğü, Melikgazi İlçe Müftülüğü ve Kayseri İzcilik Koordinatörlüğü'nün ortak çalışmaları sonucunda faaliyete geçti.

Kayseri'deki Diyanet İzcilik Kulübü, son üç yıl içinde büyük bir gelişim kaydederek 370 lisanslı izci, 42 izci lideri ve 5 Oymakbaşı ile önemli bir büyüme gösterdi. Kulüp, hem kısa hem de uzun vadeli kamplar düzenleyerek, yerel ve bölgesel düzeyde geniş katılımlı etkinliklerle 'Milli Bilinç' oluşturma amacını güdüyor.

Açılış törenine, Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Din Hizmetleri Uzmanı Hamza Ateş, Kayseri İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Abdullah Baktır, Kayseri İzci Koordinatörü Furkan Kayar ve çeşitli din görevlileri katıldı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme