Türkiye'de Kayseri dâhil sadece iki şehirde var!

Şehir dışında yaşayan Kayserililer, kente özgü lezzetlere hasret kalıyor. Türkiye'de sadece iki şehirde satışa sunulan Kayseri'ye özgü lezzet bakın hangisi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Şehir dışında yaşayan Kayserililer, kente özgü ‘Billur Kahve'ye' hasret kalıyor. Türkiye'de sadece iki şehirde satışı bulunuyor.

Billur Kahve, Kayserililerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak adlandırılıyor. 27 Mayıs Caddesi'nde bulunan Billur Kahve dükkanının önünde kuyruklar bitmiyor. Neredeyse her gün kuyruk olan Billur Kahve dükkanı Kayseri'de birçok bayi açarak yerelde kuvvetlenirken, Türkiye genelinde Kayseri dışında sadece Ankara'da bayisi olması ile de şaşırtıyor. Kayseri dışındaki şehirlerde market raflarında bile görülmeyen Billur Kahve, şehir dışındaki tutkunlarına hasret çektiriyor. Kayseri'ye ziyarete gelen gurbetçiler kilo kilo kahve alarak bu hasreti dindirmeye çalışıyor.

Konu ile ilgili Niğde'de yaşayan Kayserili bir vatandaş, ‘Kendimi bildim bileli bu kahveyi içiyorum. Niğde'ye gelirken almadım nasıl olsa üç harfli marketlerde vardır diye. Markete gittiğimde olmadığını gördüm. Kasiyere sorduğumda bana Billur tuzu gösterdi. Çok şaşırdım bu duruma. Şimdi Kayseri'ye her geldiğimde kilo kilo alarak gidiyorum' dedi.

Konya'da yaşayan başka bir vatandaş, ‘Bu tada o kadar alışmışız ki başka kahveyi içemiyorum. Bu kadar güzel bir lezzete sahip olan bu markanın başka şehirde olmamasına inanamıyorum. Marka yetkililerine sesleniyorum, ‘'Bayilik varsa ben almaya razıyım'' başka şehirdekilerin de bu lezzeti tatmaya hakkı var' dedi.

Kayserililer tarafından büyük beğeni kazanan Billur Kahve, şehir dışından gelenlerin de büyük beğenisini kazanıyor. Kahve formunun biraz sert olduğunu ifade eden ziyaretçiler, hafif formu olan Necmettin kahvesini daha çok beğendiklerini dile getiriyorlar.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme