Türkiye maaş ortalaması dünyada kaçıncı sırada?

Enflasyon, maaş zamları derken dünya istatistikleri açıklandı. Türkiye maaş ortalamasında bakın kaçıncı sırada? Haberin detayı Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Enflasyonda meydana gelen artış nedeniyle alt ve üst sınıf arasındaki geçişler giderek netleşiyor. Orta kesim için temel gıda, temizlik ve tüketim malzemelerine gelen zamlar alım gücünün düşmesi üzerinde etkili.. Asgari ücrete gelen zamlarla ortalama maaşı alım gücü kadar etkiliyor. Peki ülkenin ortalama maaş dünyada kaçıncı sırada yer alıyor?

Döviz kurlarındaki artışın hemen ardından gelen maaş zamları vatandaşın yüzünü güldürdü. Asgari ücretin artması ve ortalama maaş düzeyine erişmesi, ülkenin de ortalama maaş sıralamasını etkiledi.

Dünyada ortalama maaş tutarının en yüksek olduğu ülke İsviçre.. Ortalama maaş ise 6 bin 187 dolar bandında görünüyor. İsviçre'nin hemen ardından Lüksemburg 5 bin 188 dolarla 2'nci sırada yer alırken, Singapur 5 bin 28 dolarla 3'üncü sırada bulunuyor. Amerika ise 4 bin 660 dolarla 4'üncü sıradaki konumunu koruyor.

Türkiye bu listede kaçıncı sırada?

Türkiye'de maaşlar 385 dolar ortalamasıyla 82'nci sıraya yerleşiyor. Türkiye'den üst sıralarda yer alan ülkeler arasında ise Rusya 541 dolarla 67'nci sırada, Brezilya 426 dolar 76 ve Arjantin 423 dolarla 77'nci sırada.. Bu ülkelerde enflasyon yüzde 100'ün üzerinde seyrediyor.

Türkiye'den daha az maaş ortalamasına sahip ülkeler arasında Endonezya 326 dolar, Filipinler 311 dolar, Bangladeş 257 dolar, Pakistan'da 159 dolar ve Mısır'da 147 dolarla listede son sıraları paylaşıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme