Türkiye'nin Dev Havayolu Şirketi İflas Etti !

Türkiye'nin köklü havacılık şirketlerinden olan ve bir dönem sıkça yolcuları iç ve dış hatlarda taşıyarak hizmet veren Türk Havacılığında önemli bir yeri olan o firmanın iflası kesinleşti. 2021 yılında iflasını ilan eden dev havayoluna Yargıtay'dan onama kararı 3 yıl sonra çıktı. İflas resmiyet kazandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de 

TAKİP ET

17 Haziran 2021'de iflasını talep eden dev havayolu şirketi Atlasglobal hakkında Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi iflas kararı vermiş ve dava İstinaf Mahkemesi'ne taşınmıştı. Ancak belgeleri inceleyen İstinaf Mahkemesi heyeti gerekli belgelerin eksik olduğunu tespit ederek iflas kararını bozmuş ve ilgili mahkemeye iade etmişti

Geçtiğimiz yılın ocak ayında bir duruşma daha yapılmış ve eksik belgeler hakkında yapılan yeni inceleme ile dev havayolunun 19 Ocak 2023 tarihinde iflasına yeniden karar verilmişti.

Yargıtay Onadı İflas Kesinleşti

Atlasjet ile ilgili dosya daha sonra yeniden Yargıtay'a taşındı ve Yargıtay 6. Hukuk Dairesi tarafından yapılan incelemeler sonrasında iflas kararının onanmasına kesin olarak oy birliği ile karar verdi.

2007 Yılında Korsanlar Kaçırmıştı !

18 Ağustos 2007- Atlasjet'in uçağı Ercan Havalimanı'ndan Atatürk Havalimanı'na gitmek üzere kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra 2 kişi tarafından kaçırılmış ve Antalya'ya yakıt ikmali için inen uçakta daha sonra tüm yolcu ve mürettebat serbest bırakılmıştı. 6 saat süren müzakerelerin ardından hava korsanları teslim olmuştu. İflas sonrası havayolunun diğer kiralık uçakları iade edilmiş. Bazı uçakları ise parçalanmıştı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme