Türkiye'nin en büyük 7'nci mahallesi Kayseri'de! İşte o mahalle...

Kayseri'nin en büyük Türkiye'nin ise 7'nci büyük mahallesi bakın hangisi? Mahallenin özellikleri neler? Nüfusunun yanı sıra demografik özellikleri neler? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

89 bin 989 nüfusuyla Türkiye'nin 7'nci Kayseri'nin ise en büyük mahallesi olan Mevlana Mahallesi 22 bin metrekarelik fonksiyonel bir meydana sahip...14 bin metrekaresi yeşil alandan oluşması planlanan meydanında kafeterya, muhtarlık, cami, kültür evi, amfi tiyatro, banka ATM'leri ve Kent Ekmek Büfesi'nin yanı sıra yürüyüş yolları, kamelyalar ve spor alanları yer alıyor.

Her hafta çarşamba günü Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın vatandaşlarla Şeffaf Oda'da görüşüyor. Ayrıca meydanda acil durum konteyneri de bulunuyor. Anayurt Mevlana Mahallesi bölge halkının hem çay kahve içip dinlenebileceği hem kültürel etkinliklere katılıp çeşitli ihtiyaçlarını giderebileceği fonksiyonel bir meydana sahip..

Talas Belediyesi'ne bağlı olan mahallenin erkek nüfusu 44.686 iken kadın nüfusu 45.303 kişiden oluşuyor.

Kayseri Talas Mevlana Mahalle Nüfusu Yıllara ve Cinsiyete Göre Dağılım Grafikleri

2021 yılında 87.561 nüfusa sahipken olan mahalle 2022 yılı sonu 2023 yılı ilk aylarında 89 bin 989 nüfusla Türkiye'nin 7'nci büyük mahallesi olmuştur. Kadın ve erkek nüfus oranı neredeyse eşit olan mahalle sosyal imkanları bakımından da pek çok ille rekabet edecek gibi görünüyor.

Tramvay çalışmasına ek olarak önerilen ek duraklar ile kentsel anlamda mahalleye erişimin önü açıldı. Mevlana Mahallesi'nin baskın dokusunu oluşturan nokta blok tipi yerleşimin getirdiği peyzaj potansiyeli gözden geçirilerek yeşil alanların parçalı olması yerine sürekli yeşil alanlardan oluşan bir atmosfer sağlanan mahallede,Turgut Özal Caddesi üzerinde var olan kamusal işlevli İzzet Bayraktar Camii, Namık Kemal Anaokulu, Sahra Galip Özsan Ortaokulu binaların alana ulaşımı doğrultusunda güvenli yaya ulaşım alanı da sağlanarak vatandaşa güvenli bir alan oluşturuldu.

İşte Kayseri'nin en kalabalık mahalleleri!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme