Türkiye'nin Enleri Belirlendi: Sivas Zirvede, Kayseri Nerede?

22 bin kişinin katılımıyla internet üzerinden yapılan ankette Türkiye'nin en sinirli şehirleri açıklandı. İzmir, Balıkesir ve Samsun gibi şehirler listede yer alırken, Kayseri konumu dikkat çekti. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Büyükşehirlerde yaşayanların, küçük şehirlerde yaşayanlara göre daha sinirli olduğu yapılan çalışmalar sonucu tespit edildi. Yoğun trafik, kalabalık nüfus ve ulaşım sorunları gibi faktörlerin büyük şehirlerdeki sinir düzeyini artırdığı bilinse de anketten çıkan sonuçlar görenleri şaşırttı.

Ankete katılan 22 bin kişiye 15 soruluk bir test yapıldı. Sonuçlara göre, testi tamamlayan her yüz Sivaslı'dan 64'ü sinirli yanıtlar verdi. Bu oranla Sivas, Türkiye'nin en sinirli şehri olarak belirlendi.

Yapılan anket sonuçlarına göre Türkiye'nin en sinirli şehirleri şu şekilde;

1. Sivas: %64
2. Samsun: %60
3. Eskişehir: %56
4. Hatay: %53
5. Ankara: %52
6. Aydın: %50
7. Çanakkale: %43
8. Balıkesir: %30
9. İzmir: %29

Anket sonucunun bir diğer dikkat çeken sonucu ise Kayseri'nin sakin bir şehir olarak öne çıkarak sinirli iller arasında yer almaması oldu.

Kayseri'nin stres seviyesinin düşük olmasında şehrin düzenli altyapısı, gelişmiş ulaşım olanakları ve güçlü toplumsal bağlarının etkili olduğu düşünülüyor. Ayrıca, Kayserililerin doğal ve tarihi güzelliklerle çevrili bir ortamda yaşamaları, huzurlu bir yaşam sürdürmelerine katkı sağlıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme