Türkiye Yazarlar Birliği'nden Özhaseki'ye onur ödülü

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi, Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'yi kent kültürüne yapmış olduğu katkı ve tarihi eserleri Kayseri'ye kazandırmasından dolayı onur ödülüne layık gördü.

Ödül töreninde konuşan Mehmet Özhaseki, Kayseri tarihinin en büyük projelerini hayata geçirdiğini; ancak en çok kültür sanat alanında yapılan çalışmalardan haz aldığını söyledi. Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi'nin 2014 Yılı Kültür, Sanat ve Edebiyat Ödülleri töreni Hunat Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Doğan, kültür-sanat adamları ve davetliler katıldı.
Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Vedat Sağlam'ın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kültürel anlamda önemli hizmetler yaptığını belirtmesinin ardından bir konuşma yapan Mehmet Özhaseki, Kayseri tarihi boyunca en büyük projeleri hayata geçirdiğini ve bu hizmetlerden büyük mutluluk duyduğunu; ancak kültür-sanat alanındaki hizmetlerden ayrıca keyif aldığını belirtti. Tarihi eserleri açığa çıkararak gelecek nesillere taşımanın görev olduğuna inandığını dile getiren Özhaseki, '2000'li yıllara kadar maalesef bilinçsizlik nedeniyle tarihi eserlerimizi yok etmek için yarışmışız. Bunu bilgisizlikten yapmışız. Yedi yıl boyunca Tarihi Kentler Birliği'nin Başkanlığını yaptım. Diğer illerdeki tablo da Kayserimizden farklı değildi. Anadolu açık hava müzesi olması gerekirken mahzun tarihi eserler kalmıştı. Kayseri'de yaptığımız çalışmalarla tarihi eserlerimizi ayağa kaldırdık. Kültür Yolu projesi üzerinde 30 kadar eser var. Bunlar açığa çıktığında yüz akımız olacak' dedi.
Sözlerinin sonunda Türk toplumu olarak bir insan hayattayken yapmış olduğu iyi çalışmaları ifade etmediğimizi de dile getiren Mehmet Özhaseki, 'Ödül törenine de katılan kültür sanat alanında çok önemli isimler var. Onları el üstünde tutmalıyız. Benim yaptığım yol 10 sene sonra eskir, ağaçlar 30 sene sonra çürüyebilir; ancak onların yapmış olduğu eserler yüzlerce yıl yaşar' diye konuştu.

Bakmadan Geçme