Türkiye'nin ilk ve teki: 'Özgün STEM Materyalleri Yarışması'

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye'de bir ilk ve teke imza atıldı.

Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarındaki eğitimi ifade eden ve Türkiye'de ilk olarak Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen STEM Projesi kapsamında, okullardaki öğrencilerin oluşturduğu projelerle ilgili bir yarışma düzenlendi. Yarışmanın tanıtımına İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, şube müdürleri, eğitimciler ve akademisyenler katıldı.
10 OKULDAN 42 PROJE
'Özgün STEM Materyalleri Yarışması' ile Kayseri'deki 10 okuldan 42 projenin katılımı sağlanan yarışma sergisinde, öğrenciler birbirinden ilginç olan ve özgün olarak tasarladıkları 42 projeyi sergiledi. Yarışma öncesinde İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, proje sahibi öğrencilerin yanına gelerek tek tek projeleri hakkında bilgiler aldı. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen proje ve yarışma hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, üreten, bir şeyler ortaya koyan öğrencilerinin her zaman yanlarında olacaklarını ifade ettiği konuşmasında; 'Öğrencilerimiz, gençlerimiz üretsin, proje ortaya koysun. Biz elimizden geleni yaparız. Hiçbir şey olmazsa elimize projelerimizi alır sokak sokak dolaşırız projelerimizi değerlendirmek için. İşte bu yarışma da öğrencilerimizdeki potansiyeli değerlendirmek adına yapılmış bir projedir. İmkan verildiğinde çocuklarımızın, gençlerimizin neler başarabileceğinin bir göstergesidir. ABD'nin bir dergisinde yayınlanan bir yazıyı okumuştum. Orda; 'Türkiye'de doğan çocukların yüzde 80'i üstün zekalı olarak doğuyor. Siz nasıl bir eğitim uyguluyorsunuz ki böyle ahmak büyükler meydana geliyor' yazıyordu. Bu noktada eğitim gerçekten de çok önemli. Türkiye'nin geleceği de eğitimdedir' ifadelerinde bulundu.
JÜRİ ÜYELERİ ÜNİVERSİTELERDEN
Yetenekli öğrencileri tespit ederek, araştırma ve geliştirme sonuçlarına dayalı, çözüme yönelik icat yapabilen, inovasyona açık, tutarlı düşünen bireyler yetişmesine zemin hazırlanması amaçlanan ve STEM disiplinlerinde çalışma yapılan 'Özgün STEM Materyalleri Yarışması'nda, daha önce her hangi bir yerde örnekleri olmayan özgün materyallerin değerlendirmesini, Erciyes Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi akademisyenlerinin oluşturduğu bir jüri tarafından değerlendirmesinin yapılacağı belirtildi. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme