Türkiye'nin ilk yerli kumandalı ameliyat görüntüleme cihazı Teknopark'tan

Yurt dışında bulunan ancak Türkiye'de yerli olarak üretimi bulunmayan steril ve uzaktan kumandalı ameliyat görüntüleme sistemi ERÜ Teknopark'ta geliştirildi.

Cıngı Cerrahi firmasının ERÜ Teknopark bünyesinde ürettiği ve prototip aşamasına getirdiği Demirtaş Medikal Kayıt Sistemi, Türkiye'de ilk yerli ameliyat görüntüleme ve kayıt sistemi özelliği taşıyor.
YURT DIŞINDA EN UCUZU 150 BİN LİRA
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Üroloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Abdullah Demirtaş, kendisinin tasarladığı projede Türkiye'nin kazançlı çıkacağı bilgisini verdi. Dış ülkelerde bu türden cihazların en ucuzunun 150 bin lira olduğunu ifade eden Demirtaş, Türkiye'de ilk olarak kendilerinin tasarladığı ve prototipini yaptıkları bu cihazın daha uygun fiyatlarla sağlık sektörüne kazandırılabileceğini kaydetti.
8 PROJE DAHA YOLDA
Firma sahibi ve proje yürütücüsü Hasan Büyükcıngı ise konuya ilişkin verdiği bilgilerde, firma olarak Türkiye'de ilk ve yerli medikal cihazlarının üretimlerini gerçekleştirdiklerini kaydederek, 8 projenin daha yolda olduğunu sözlerine ekledi. Firma sahibi Büyükcıngı, sağlık sektöründe yeni ve yerli ürünler üretmekten ülke ve Kayseri adına son derece mutlu olduğunu dile getirdi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme