'Ücretli öğretmenlere kadro verilmeli'

Ücretli öğretmenlerin sorunlarını dinleyen İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, 'Ücretli öğretmenlerimize kadro haklarının verilmesini bir hak olarak görüyoruz.' dedi.

Ücretli öğretmenlerin, kadrolularla aynı işi yapmasına rağmen sosyal haklar ve maaş konusunda ayrımcılığa uğratıldığını belirten Ataman, 'Ücretli öğretmenlerimizin SGK primleri 16-17 gün üzerinden yatırılmakta, Milli bayram ve hava şartlarından ötürü okullar tatil edildiğinde maaşlarından kesinti yapılmakta, Sigortalı çalışanlar işsizlik maaşı alırken bu öğretmenlerimiz alamamaktadır. Eğitim öğretim yılı başında öğretmenlerimize ödenen kırtasiye gideri ücretli öğretmenlerimize verilmemektedir. Ücretli öğretmenlerin tazminat hakkı dahi bulunmamaktadır. SGK primlerinin yarım yatması sebebiyle de emekli olmaları mümkün görünmemektedir. Ücretli öğretmenlik sistemi yanlış bir uygulamadır. Yıllardır fedakarca, uyumlu ve başarılı bir şekilde çalışan kendini çocuklarımızın eğitimine adayan bu öğretmenlerimize kadro hakları verilerek geçmişte yaşamış oldukları sıkıntılar ve mağduriyetler bir an önce giderilmelidir.” diye konuştu.

'KÖY OKULLARI AÇILMALIDIR'

Köy okullarının da eskiden olduğu gibi bir an önce açılması gerektiğinin altını çizen Ataman, 'Köy okullarımızın açılması, şehirlere göçü önlemek adına bir adım olacaktır ayrıca bu okullara atanacak olan kadroya alınmış ücretli öğretmenler yeniden köylerimizin canlanmasını sağlayacak, taşımalı sistem ve göç nedeni ile kalabalık sınıf ortamları da ortadan kalkacaktır. Ücretli öğretmenlerimize kadro haklarının verilmesini bir hak olarak görüyoruz. İtibardan değil Eğitimden tasarruf edilmez, edilemez.” ifadelerini kullandı.
Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme