Ücretsiz kömür desteği – Başvurular nasıl yapılır?

Havaların soğumasıyla birçok vatandaş ücretsiz kömür desteğini şimdiden araştırmaya başladı. Aynı zamanda kırsal kesimlerde yaşayanlar ve doğalgaz tesisatının bulunmadığı evlerde sıkça tercih edilen kömürü maddi zorluk yaşayanlar ücretsiz erişebilir. Ücretsiz kömür için nasıl başvuru yapılır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

TAKİP ET

Havaların soğumasıyla birçok vatandaş ücretsiz kömür desteğini şimdiden araştırmaya başladı. Aynı zamanda kırsal kesimlerde yaşayanlar ve doğalgaz tesisatının bulunmadığı evlerde sıkça tercih edilen kömürü maddi zorluk yaşayanlar ücretsiz erişebilir.

Ekim ayına girilmesiyle hava sıcaklıkları düştü. Dolayısıyla ısınma ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar kömür fiyatlarını araştırmaya başladı. Ancak enflasyondaki artış, elektrik, doğalgaz ve kömür fiyatlarını da doğrudan etkiledi. Maddi durumu iyi olmayan haneler, kömür ihtiyacını rahat karşılayabilmeleri için Kayseri İlçe Kaymakamlıklarına başvurabilir. 2023 yılı için kömür başvuruları eylül, ekim ve kasım aylarında başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Kömür yardımında yararlanmak isteyen kişiler bulunduğu ilçenin kaymakamlığına başvurabilir veya e-devlet üzerinden yardım talebinde bulunmak için https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti?yeni=Basvuru web adresine girebilir. İlçe kaymakamlıklar ve e-devlet üzerinden yapılan başvurular 1 hafta içinde sonuçlanıyor.

Kömür yardımında bulunmak isteyenlerden ek belgeler istenebilir. İşte o belgeler; Muhtarlıktan alınması gereken fakirlik belgesi, kira sözleşmesi, ikametgâh belgesi, gelir belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, TC kimlik kartı ya da nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, istenebilecek belgeler arasında yer alıyor.

Kimler faydalanabilir?

Kömür yardımından her vatandaş yararlanamıyor, sadece; Muhtaç ve işsizler, dar gelirli ve yoksul aileler, engelliler, kronik hastalar, gelirsiz ve kimsesiz yaşlılar, afetzedeler, eşi vefat eden ya da eşinden ayrılan kadınlar, yoksul asker, şehit ve gazi yakınları, TC vatandaşlığına geçen mülteciler yararlanabilir.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme