Üniversite Adayları İçin Tercih Maratonu Başladı!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarının 17 Temmuz'da açıklanmasının ardından, milyonlarca üniversite adayı için büyük heyecan başladı. Detaylar haberimizde....

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarının 17 Temmuz'da açıklanmasının ardından, milyonlarca üniversite adayı için büyük heyecan başladı. Bugün itibariyle başlayan YKS tercih dönemi, 2 Ağustos'a kadar sürecek. Toplamda 1 milyon 58 bin 345 kontenjanın bulunduğu yükseköğretim kurumları için tercih yapma zamanı geldi.

YKS Tercih Dönemi Başladı

Adayların merakla beklediği 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da bugün yayımlandı. Üniversite adayları, tercihlerini yaparken bu kılavuzu dikkatle incelemeli ve tercihlerini kılavuz bilgilerine göre yapmalıdır. Tercih işlemleri, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle gerçekleştirilebilir. Posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli sayılmayacaktır.

Tercih Süreci ve Araçları

YÖK Atlas programında adaylar için çeşitli modüller bulunmaktadır: “Lisans / Önlisans Tercih Sihirbazı”, “Meslek Atlası”, “Üniversitelerimiz”, “Lisans / Önlisans Atlası”, “Mezun Başarı Atlası”, “Net Sihirbazı” ve “Tercih Listem”. Bu araçlar, adayların tercih yaparken daha bilinçli kararlar almalarına yardımcı olacak. “Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesine ulaşabilirsiniz. “Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz.

Tercih Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Adaylar, YKS tercihinde en fazla 24 tercih yapabilecekler. Tercih listesinin başında yer alacak programları belirlerken, puan endişesi yaşamadan sadece ilgilerini göz önüne almaları önerilir. Ancak, kazanılsa bile kaydolmak istenmeyen programlara tercih listesinde yer verilmemelidir. Adaylar, tercih listelerindeki programların sırasının istek sıralarına uygun olmasına dikkat etmelidirler.

Bu süreçte adayların dikkatli ve bilinçli tercih yapmaları, gelecekteki eğitim ve kariyer hayatları açısından büyük önem taşımaktadır.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme