Ünlü Deprem Uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş'tan Adana Depremi Açıklaması

Deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, bugün Adana'nın Kozan İlçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğünde depremin ardından sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Depremin kırsal bir alanda olması nedeniyle büyük hasar beklemediğini söyleyen Demirtaş, Savrun fayının depremle ilişkisinin olmadığını da açıkladı.

TAKİP ET

Ünlü Deprem Uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, bugün Adana'nın Kozan İlçesinde meydana gelen Kayseri'den de hissedilen 5.5 büyüklüğünde depremin ardından hakkında açıklamada bulundu.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrasında bölgede kısa fay hatları hakkında uyarılarda bulunan Demirtaş, sosyal medya hesabından, “6 Şubat 2023 depremleri sonrası bölgedeki haritalanmayan kısa faylarda bu tür depremler olabilir. #Deprem haritalanmamış, K-G gidişli 10 km uzunlukta bir fay üzerinde oldu. Deprem kırsal alanda olduğu için hasarın olacağını sanmıyorum. Depremin olmayan Savrun fayı ile ilgisi yok” dedi.
Savrun Fayının olmadığının altını bir kez daha çizen Demirtaş, “Deprem Savrun Fayı diye haritalanan fayın 11 km batısında, Türkiye Diri Fay Haritasında olmayan fay üzerinde oldu. Depremin Savrun fayı ile alakası yok” ifadelerini sözlerine ekledi.


6 Şubat 2023 depremleri sonrası bölgedeki haritalanmayan kısa faylarda bu tür depremler olabilir. #Deprem haritalanmamış, K-G gidişli 10 km uzunlukta bir fay üzerinde oldu. Deprem kırsal alanda olduğu için hasarın olacağını sanmıyorum. Depremin olmayan Savrun fayı ile ilgisi yok. pic.twitter.com/HdMK0ONRaX — Dr. Ramazan Demirtaş (@Paleosismolog) July 25, 2023

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme