Ünlü NASA astronotları uzaydan sonra Bilfen'de

Bilfen Eğitim Kurumları, tarihe geçmiş uzay çalışmalarına imza atan ünlü iki NASA Astronotu Kaptan John O. Creighton ve Dr. Linda M. Godwin'i öğrencileri ile buluşturdu.

İstanbul'dan sonra Kayseri Bilfen Eğitim Kurumu'na öğrencilerle söyleşi yapmak üzere gelen ünlü NASA astronotları, uzay, astronomi ve uzay uçuşları hakkında bir sunum yaptı. Katılımın yoğun olduğu gözlenen programda, NASA'nın uzaya fırlattığı ilk uzay mekiğinin kaptanı olan ünlü ve deneyimli Astronot Kaptan John O. Creighton, öğrencilere uzay uçuşuna nasıl hazırlandıklarını, mekikte neler yaşadıklarını ve mekikten dünyanın nasıl göründüğünü fotoğraflar eşliğinde anlattı. Kalkışta son saniyeler sayılana kadar büyük bir heyecan duyduklarını anlatan Kaptan Creighton, mekiğin fırlatılmasıyla birlikte o heyecanın normale döndüğünü söyledi.
UZAYDA YAŞAM OLABİLİR
6 bin saat uçuş tecrübesi olan deneyimli Astronot Kaptan Creighton, 'Mars'a yolculuk başlarsa ilk gönüllüsü ben olurum' diyerek uzaya olan sevgisini dile getirdiği söyleşide, uzayda hayat olup olmadığına dair bir soruya ise; 'Milyonlarca hatta trilyonlarca yıldızın bulunduğu uzayın bildiğimiz yerlerinde yaşam yok. Ancak daha bilmediğimiz geri kalanında ise olması mümkün olabilir' dedi.
Kendisinin favorisinin Mars olduğunu ifade eden 1996 yılında Rus uzay istasyonu MIR'le kenetlenen ekibin içinde görev alan Columbia Missouri Üniversitesi Fizik ve Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Linda M. Godwin ise öğrencilerle ve öğretmenlerle buluşmasında astronot olmak isteyen gençlere bu isteklerinden vazgeçmemelerini, kendisinin birkaç başvurudan sonra NASA'ya kabul edildiğini, günümüzde astronotluk kriterlerinin düne göre değiştiğini ve özellikle psikolojik testlerden geçmenin zor olduğunu söyledi. Uzayda 915 saat geçirmiş olan deneyimli Astronot Godwin, öğrencilere uzay hakkında tecrübelerini aktardı. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme