Uyuşturucu Rehabilitasyon Merkezi inşaatı başlıyor

Kayseri'de uyuşturucu ile etkin mücadele devam ediyor...

TAKİP ET

Geçen yıl uyuşturucuyla mücadelenin iki ayağı olduğunu belirten Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ilk ayağın uyuşturucuya hiç başlamamış çocukları, gençleri korumak, önlem almak; ikinci ayağın ise uyuşturucu kullanan gençleri iyileştirmek, yeniden kazanmak olduğunu söylemişti.

Vali Çiçek, "Rehabilitasyon merkezimizi hayırseverlerin desteğiyle yapacağız. Ama işletmesi Yeşilay tarafından yapılacak. Yeşilay 100 personel alacak. Doktorlar, psikiyatristler, psikologlar, güvenlik görevlileri, hemşireler, çalışanlar her şey içerisinde olacak. Bu yetmeyecek içerisinde iş yurtları olacak yani aynı zamanda uyuşturucu batağından kurtarmaya çalıştığımız çocuklarımızı meşgul etmemiz gerekiyor ve meslek öğretmemiz gerekiyor. İçerisinde seralar, halı sahalar, spor alanları, meslek öğrenecekleri alanlar da bu alanın içerisine yapılacak. 200 dönümlük alanı sırf bu iş için tahsis ettik." demişti.

Vali Çiçek sözünü tuttu

Çiçek, konuyla alakalı sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Çiçek şu ifadeleri kullandı:

"Kayseri'ye bir söz vermiştik. Uyuşturucu ile sonuna kadar mücadele edeceğiz, bu illete çocuklarımızı kaptırmayacağız, bir şekilde bulaşanlarıda tedaviyle kurtaracağız demiştik. Kayseri'de büyük bir uyuşturucu rehabilitasyon merkezi yapacağımızı söylemiştik.Mayıs'ta inşaata başlıyoruz"

>>Haber Merkezi

Bakmadan Geçme