Uzman çavuşlara müjde – Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı...

Uzun zamandır mesleklerinde yaşadıkları sorunlarla gündeme gelen uzman çavuşları sevindirecek müjdeli haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı kararı ile Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği kuruluyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Uzun zamandır mesleklerinde yaşadıkları sorunlarla gündeme gelen uzman çavuşları sevindirecek müjdeli haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı kararı ile Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği kuruluyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği (TUZED) Genel Başkanı Ömer Doğan, bakanlıkların derneğin kurulması için 9 kişilik bir kurucular kurulu belirlediğini kendisinin de kurula alındığını söyledi.

Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği olarak kurulduğu günden bugüne üyelerinin sorunlarını çeşitli plaftormlarda dile getirerek mücadele ettiklerini kaydeden Başkan Ömer Doğan, kurulacak derneğin çok önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Doğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi, ‘Kurulduğumuz 2017 yılından bu yana, uzman çavuşlarımızın daha iyi standartlarda ülkemize hizmet etmesi için talep ve önerilerimizi çeşitli platformlarda dile getirdik. Türkiye'nin dört bir yanına kar kış demeden koştuk, üyelerimizin yaşadıkları sıkıntılara çözüm olmak adına, her türlü hukuki, insani ve silah arkadaşlığından doğan sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalıştık. Şehit ailelerimizin, gazilerimizin, muvazzaf uzman çavuşlarımızın yaşadıkları sıkıntıların çözümüne maddi, manevi, hukuki katkı sunduk.

Bütün bunları yaparken, milli ve manevi değerlerimizi her zaman başımızın üstünde tuttuk. Uzunca bir süreden beri Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği'nin kurulması yönünde bir çaba olduğunu gözlemliyorduk. Nihayetinde, Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'mız Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği'nin kurulması kararını vererek bu yönde çok önemli bir adım attılar. Bakanlıklarımız derneğin kurulması için 9 kişilik bir kurucular kurulu belirlemiş, TUZED Başkanı olarak beni de bu kurula uygun görmüşlerdir. Yapılan tensipten dolayı hem kendi adıma, hem derneğimiz adına, hem de camiamız adına çok büyük bir onur ve mutluluk duydum. Bu tensip aslında yıllardır yürüttüğümüz çalışmaların da bir nişanesi.

Kararın hepimize hayırlı olmasını dilerim. Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti nin 52. Millî Savunma Bakanı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 29. Genelkurmay Başkanı, 28. Dönem Kayseri Milletvekili ve TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı Sayın Hulusi Akar'a, Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler'e, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'ya ve bu süreçte bizlere destek olan, komutanlarımıza, bürokratlarımıza, siyasetçilerimize, çok teşekkür ederim. TUZED camiasına kutlu olsun'

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme