Uzmanından açıklama: Büyük denizler yok olacak!
Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, dünyanın var oluşundan bu yana dünyanın haritasının değiştiğini bundan sonra da değişeceğini söyleyerek gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…
Dünyanın haritasının sürekli değiştiğini ifade eden Adnan Evsen, yıllar içerisinde kıtaların birleşeceğini büyük denizlerin yok olacağını belirtti.
KITALAR BİRLEŞMEYE DEVAM EDECEK
Gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Adnan Evsen, 'Uzun bir dağlık alan oluşacak Avustralya günümüzden 100 milyon sonra kıta yayılımı maksimum boyutlara ulaşacak. Kıtalar birleşmeye devam edecek. 250 milyon yıl içerisinde Kuzey Amerika, Afrika ile çarpışacak. Büyük okyanus gezegeninin yarısını kapladığı yeni bir süper kıta oluşacak. Afrika kıtası ikiye bölünecek yeni bir Okyanus yeni bir kıta gerçekleşecek. Afrika'nın parçalanması ile yeni kıta gerçekleşmiş ve ortaya çıkmış olacak.'
OKYANUSLAR ZAMAN İÇERİSİNDE YOK OLACAK
Kıtaların tek kıta şeklinde olduğunu ifade eden Evsen, 'Günümüzden yaklaşık 225 milyon yıl önce Dünya üzerindeki kıtalar tek bir kıta şeklindeydi. Pangea ismi deniliyor. Bu pangea zamanla da kırılmaya ve ayrı birbirlerinden ayrılmaya başladı. 150 milyon yıl içerisinde günümüzden yaklaşık 150 milyon yıl içerisinde Dünya üzerinde kıtalar kuzeyde ve güneyde olmak üzere ikiye ayrıldı. Kuzeydeki kıtalara kıtaya ya da Avrasya, güneydeki kıtaya da kontu ana ismi verildi. Bu koşullar altında dünyada bir tek deniz vardı. Pantenasya ismiyle geçiyordu tetis denizi ismiyle geçiyordu. Sonra günümüzden 100 milyon yıl öncesine kadar Kuzey Amerika Asya ve Avrupa birleşikti bunlar yavaş yavaş birbirlerinden ayrılmaya başladı. Güney Amerika kıtası Afrika kıtasından ayrılmaya başladı. Hindistan kıtası Afrika kıtasından ayrılmaya başladı' diye açıklamada bulundu.
DEPREMLER VE VOLKANLAR DÜNYAYI YOK ETTİ
Dünyanın 5 tane yok oluşu olduğunu belirten Evsen, 'Bu 5 yok oluş depremler oldu. Volkan patlamalarıyla oldu. Zehirli gazların yayılımıyla oldu. Dolayısıyla bu 5 yok oluş günümüzden yaklaşık 450 milyon yıl yani bu dönemde küresel soğuma ve yoğun buzullaşma ile birlikte dünya üzerinde yaşayan canlıların türleri ve çeşitleri %30 %40 oranında kayboldu. Yine günümüzden yaklaşık 380 milyon yıl önce devamı yani yok oluşunun temel sebebi dünya üzerindeki Volkan patlamaları ile oldu. Volkan patladıkları zaman atmosfere etkiliyor, zehirli gaz sıkışmış oluyor. Yaşantının bir kısmı yani hayat boşa gitmiş oluyor. Onun dışında başka bir periyo yokuşu var ki dünya üzerinde ve deniz içerisinde yaşayan canlıların türleri ve çeşitleri %60 %70 mertebesinde yok oldu. Başka bir yok oluştu. Günümüzden 200 milyon yıl önce başka bir yokuşta günümüzden 65 milyon yıl önce gerçekleşti. Volkan patlamaları depremler yer almaktadır. Dolayısıyla hayat başladığı günden bugüne kadar stabil devam etmiyor. Bundan sonra da stabil devam etmeyecek.' diyerek sözlerini tamamladı.