Vali Çiçek açıkladı! Kayseri kış turizmine nasıl hazırlandı?

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, şehrin turizm potansiyeline dair önemli açıklamalarda bulundu. Kayseri'nin sadece Erciyes Dağı ile değil, sahip olduğu tarihi, kültürel zenginlikler ve stratejik konumunu vurguladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, şehrin turizm potansiyeline dair önemli açıklamalarda bulundu. Kayseri'nin sadece Erciyes Dağı ile değil, sahip olduğu tarihi, kültürel zenginlikler ve stratejik konumu ile bir turizm merkezi olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, şehrin turizmde önemli bir çıkış yakaladığını belirtti. Kayseri'nin, Kapadokya'nın giriş kapısı olarak bilindiğine ve bu özelliği ile de turistlerin ilgisini çektiğine dikkat çekti.

Vali Çiçek, Ekol TV'de verdiği röportajda, Kayseri'nin turizmdeki potansiyelinin her geçen gün arttığını istatistiklerle destekleyerek şu ifadelerde bulundu; ‘Kayseri çok büyük bir turizm şehri. Sadece Erciyes ile değil, Kapadokya'nın yanı başında yer almasıyla da öne çıkıyor. Kapadokya'nın giriş kapısı olan Kayseri, aynı zamanda antik kentleri, tarihi mekanları ve gizemli dokusuyla farklı bir turizm merkezi konumunda. Bizim turizmdeki en büyük lokomotifimiz Erciyes'tir. Erciyes'in dünya çapında tanınan bir kış sporları merkezi olması ve dört mevsim turizm imkanı sunması, şehrimize her yıl daha fazla turistin gelmesini sağlıyor.'

'İvme kazandı'

Kayseri'nin turizmde gösterdiği bu başarının rakamlara da yansıdığını belirten Vali Çiçek, özellikle geçen yıla kıyasla önemli bir artış yaşandığını söyleyerek; ‘Biz hep istatistiklerle çalışıyoruz ve rakamlar da Kayseri'nin turizmdeki başarısını net bir şekilde ortaya koyuyor. İstatistiklere göre, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla bu yıl 9 aylık süreçte 115 bin daha fazla turist şehrimizde konakladı. Bu da şehrimizin turizmde nasıl bir ivme kazandığını gösteriyor' diye konuştu.

Fuar organizasyonları dikkat çekti

Vali Çiçek, Kayseri'nin sadece doğal ve tarihi turizmi ile değil, aynı zamanda fuar organizasyonlarıyla da bir cazibe merkezi haline geldiğini belirtti. Şehirde düzenlenen fuarların hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çektiğini vurgulayan Çiçek, ‘Kayseri şu an fuarlar şehridir. Şu anda büyük bir kitap fuarı devam ediyor ve bu fuar, binlerce kitapseveri bir araya getiriyor. Bunun yanı sıra Kayseri, Türkiye'nin en büyük mobilya fuarlarından birine ev sahipliği yapıyor. Uluslararası katılımcılarla gerçekleşen bu fuara 10 farklı ülkeden misafir geldi. Fuarlar sayesinde Kayseri, büyük bir turizm merkezi haline geldi ve şu an otellerimizde yer yok. Fuarlar turizmde önemli bir gelir kaynağı oluşturdu' dedi.

Turizm daha fazla canlanacak

Vali Gökmen Çiçek, Erciyes'in sadece Türkiye'nin değil, dünya çapında tanınan bir kayak merkezi olduğunu belirterek, ‘Erciyes Kayak Merkezi, kış turizminde Kayseri'nin en önemli lokomotifidir. Kayseri'de şu an 14 bine yakın yatak kapasitesine sahibiz ve her geçen gün bu kapasiteyi artırıyoruz. Erciyes, sunduğu imkanlarla uluslararası standartlara uygun bir kayak merkezi ve burada her kış sezonunda binlerce turist ağırlıyoruz' ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme