Valilik'ten işyerlerinin çalışma saati hakkında açıklama

İl Hıfzıssıhha Kurulu, yeme-içme ve kıraathane ile çay bahçesi gibi iş yerleri dışındaki işyerlerinin de 7.00-20.00 saatleri arasından hizmet verebileceğine yönelik karar alındığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, yeni kontrollü normalleşme sürecindeki alınan kararları hatırlatıldı. Açıklamada, “İçişleri Bakanlığı'nın 02.03.2021 tarihli ve 3514 sayılı Genelgesiyle düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında % 50 kapasite ile müşterilerine işyerinde hizmet sunacak şekilde çalışabilme imkânı getirilmiştir.” ifadelerine yer verilerek anılan iş yerleri dışındaki iş yerlerinin de hizmet verebilecekleri saatler açılandı.

Bu kapsamda kurulca alınan yeni kararda, “Bu doğrultuda daha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan işyerlerinin de (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış-kapanış saatlerinin ilimizde 07.00-20.00 saatleri arası olarak belirlenmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.” denildi.

Hatice Karaca

Bakmadan Geçme