VPN de mi kısıtlandı – Kullanıcılar şokta!

Kayseri'de Instagram'a erişim engelinin ardından uygulamaya VPN aracılığıyla erişen kullanıcılar VPN ulaşımında da sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Türkiye'nin gündeminin ilk sıralarında Instagram'a getirilen erişim engeli bulunuyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram için alınan erişim engeli kararı sekizinci gününe girdi. Kayseri'de uygulamaya VPN'le erişen kullanıcılar VPN ulaşımında da sıkıntı yaşadıklarını belirtiyor. Ortaya atılan bir iddiaya göre ise BTK bu hafta operatörlere bazı VPN servislerinin engellenmesine yönelik talimat göndererek buralara erişime de kısıtlama uyguladı.

T24'de yer alan habere göre BTK, bu hafta operatörlere bazı VPN servislerinin engellenmesine yönelik talimat gönderdi. Buna göre yukarıdaki listede yer alan uygulamalar bloklanacak. Bu, artık erişim sağlayamayacağınız anlamına geliyor.

BTK, operatörlere gönderdiği iddia edilen talimatla söz konusu VPN servislerinin engellenmesiyle kalmayıp, alternatif erişim yöntemlerinin sürekli olarak takip edilmesini, trafik ve miktarındaki değişimin izlenmesi ve raporlanmasını da istedi.

Kayseri'de özellikle ticaret amaçlı Instagram uygulamasını kullanan vatandaşlar kısıtlamalardan şikâyetçi. Uygulamanın ne zaman açılacağı ise merak konusu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme